پاسخ اجمالی:
آیه 39 سوره احزاب، قاطعيت، اخلاص و عدم واهمه از غير خداوند را از شروط پيروزى در تبليغ می داند. لذا در حدیثى از امام علی(ع) مى خوانیم: هنگامى که پیامبر(ص) مرا به سوى یمن فرستاد فرمود: «به خدا سوگند اگر خداوند یک انسان را به دست تو هدایت کند براى تو بهتر است از تمام آنچه خورشید بر آن طلوع و غروب مى کند». از این رو هیچ نعمتى برتر از نعمت هدایت نیست، و هیچ خدمتى برتر از اعطاء این نعمت به انسانى نمى باشد. از سویی یک مبلغ الهى، تنها پاداش را از خدا می خواهد.
پاسخ تفصیلی:
آیه 39 سوره «احزاب» دلیل روشنى است بر این که شرط اساسى براى پیشرفت در مسائل تبلیغاتى، قاطعیت و اخلاص و عدم وحشت از هیچ کس جز از خدا است.
آنها که در برابر فرمانهاى الهى، خواسته هاى این و آن و تمایلات بى رویه گروهها و جمعیتها را در نظر مى گیرند، و با توجیهاتى حق و عدالت را تحت الشعاع آن قرار مى دهند، هرگز نتیجه اساسى نخواهند گرفت. هیچ نعمتى برتر از نعمت هدایت نیست، و هیچ خدمتى برتر از اعطاء این نعمت به انسانى نمى باشد، و به همین دلیل، پاداش این کار، برترین پاداشها است، لذا در حدیثى از امیرمؤمنان(علیه السلام) مى خوانیم: هنگامى که رسول خدا(صلى الله علیه وآله) مرا به سوى یمن فرستاد فرمود: با هیچ کس پیکار مکن، مگر آن که قبلاً او را دعوت به سوى حق کنى، سپس فرمود: «وَ ایْمُ اللَّهِ لَأَنْ یَهْدِیَ اللَّهُ عَلَى یَدَیْکَ رَجُلاً خَیْرٌ لَکَ مِمّا طَلَعَتْ عَلَیْهِ الشَّمْسُ وَ غَرَبَتْ»؛ (به خدا سوگند اگر خداوند یک انسان را به دست تو هدایت کند براى تو بهتر است از تمام آنچه خورشید بر آن طلوع و غروب مى کند). (1)
و باز به همین دلیل است که مبلغان راستین باید نه نیازى به مردم داشته باشند و نه ترسى از هیچ مقامى، که آن «نیاز» و این «ترس» بر افکار و اراده آنها خواه و ناخواه، اثر مى گذارد.
یک مبلغ الهى، به مقتضاى: «وَ کَفى بِاللّهِ حَسِیْباً» تنها به این مى اندیشد که، حسابگر اعمال او خدا است، و پاداشش به دست او است، و همین آگاهى و عرفان به او، در این راه پر نشیب و فراز مدد مى دهد. (2)
تا کنون هیچ نظری برای این مطلب درج نشده است.