پاسخ اجمالی:
وسعت رزق دلیل محبت خدا و تنگى معیشت دلیل بر خشم او نیست؛ زیرا خدا گاه انسان را با وسعت رزق و گاه با تنگى معیشت آزمایش مى کند تا میزان مقاومت انسان را روشن ساخته و او را پرورش دهد. گاه ثروت زیاد مایه بلا و موجب سلب آرامش است. چنان که در قرآن آمده: «فزونى اموال و اولاد آنها تو را در شگفتى فرو نبرد، خدا مى خواهد آنان را در دنیا مجازات کند و در حال کفر بمیراند». در جاى دیگر می فرماید: «آیا آنها مى پندارند که اموال و فرزندانى که به آنان داده ایم، براى گشایش درهاى خیر است؟ چنین نیست، آنها نمى فهمند».
پاسخ تفصیلی:
هرگز نباید تصور کرد که وسعت رزق، دلیل بر محبت خداوند، و یا تنگى معیشت، دلیل بر خشم و غضب او است؛ زیرا خداوند گاه، انسان را به وسعت روزى آزمایش مى کند و اموال سرشارى در اختیار او قرار مى دهد، و گاه با تنگى معیشت، میزان مقاومت و پایمردى او را روشن مى سازد، و او را از این طریق پرورش مى دهد.
گاه، ثروت زیاد مایه بلا و عذاب جان صاحبان آنهاست، و هر گونه آرامش و استراحت را از آنها مى گیرد، چنان که قرآن مجید در آیه 55 سوره «توبه» مى گوید: «فَلاتُعْجِبْکَ أَمْوالُهُمْ وَ لاأَوْلادُهُمْ إِنَّما یُرِیْدُ اللّهُ لِیُعَذِّبَهُمْ بِها فِى الْحَیاةِ الدُّنْیا وَ تَزْهَقَ أَنْفُسُهُمْ وَ هُمْ کافِرُونَ»؛ (فزونى اموال و اولاد آنها، تو را در شگفتى فرو نبرد، خدا مى خواهد آنان را به این وسیله، در زندگى دنیا مجازات کند و در حال کفر بمیرند!)
در جاى دیگر مى گوید: «أَیَحْسَبُونَ أَنَّما نُمِدُّهُمْ بِهِ مِنْ مال وَ بَنِیْنَ نُسارِعُ لَهُمْ فِى الْخَیْراتِ بَلْ لایَشْعُرُونَ»؛ (آیا آنها چنین مى پندارند که اموال و فرزندانى را که به آنان داده ایم، براى این است که درهاى خیرات را به رویشان بگشائیم، چنین نیست، آنها نمى فهمند). (1)، (2)
تا کنون هیچ نظری برای این مطلب درج نشده است.