پاسخ اجمالی:
دانشمندان در پاسخ به اين سوال كه چگونه و تحت چه عواملى «جنين» مذكّر يا مؤنث مى شود؟ پاسخى ندارند؛ يعنى علم و دانش بشری هنوز پاسخی براى آن پيدا نكرده است. هر چند ممكن است پاره اى از مواد غذائى يا داروها در اين امر مؤثّر باشد؛ ولى مسلّما تأثير آن سرنوشت ساز و تعيين كننده نيست. ولى با اين حال عجيب اين است كه در همه جوامع يك تعادل نسبى در بین مردان و زنان وجود دارد؛ و اگر تفاوتى باشد چندان چشمگير نيست. چرا که بر هم خوردن این تعادل، مفاسد عظیمی را به دنبال داشته و نظام جوامع انسانی را مختل می کند.
پاسخ تفصیلی:
در اين كه چگونه و تحت چه عواملى «جنين» مذكّر يا مؤنث مى شود؟ پاسخى در برابر اين سؤال نداریم؛ يعنى علم هنوز جوابى براى آن پيدا نكرده است. ممكن است پاره اى از مواد غذائى يا داروها در اين امر مؤثّر باشد؛ ولى مسلّما تأثير آن سرنوشت ساز و تعيين كننده نيست. ولى با اين حال عجيب اين است كه هميشه يك تعادل نسبى در ميان اين دو جنس (مرد و زن) در همه جوامع ديده مى شود؛ و اگر تفاوتى باشد چندان چشمگير نيست.
فكر كنيد اگر روزى اين تعادل بهم بخورد، و مثلا نسبت مردان با زنان ده در برابر يك باشد؛ يا به عكس تعداد زنان ده برابر مردان گردد، چه مفاسد عظيمى به وجود مى آيد؟ و چگونه نظام جوامع انسانى بهم مى خورد، و آيا در جامعه اى كه در برابر هر مرد ده زن، يا در برابر هر زن ده مرد وجود داشته باشد مى تواند زندگى آرامى داشته باشد؟
ولى آن كس كه انسان را براى زندگى سالم آفريده است اين تعادل عجيب و مرموز را در آن حاكم كرده است، آرى خداوند طبق مشيّت و حكمت اش به هركس بخواهد فرزند پسر مى دهد و به هركس بخواهد فرزند دختر مى دهد «يَهَبُ لِمَنْ يَشاءُ إِناثاً وَ يَهَبُ لِمَنْ يَشاءُ الذُّكُورَ»(1)؛ (به هرکس اراده کند دختر مى بخشد و به هر کس بخواهد پسر)، ولى اين مشيّت و اراده حساب شده است.(2)
تا کنون هیچ نظری برای این مطلب درج نشده است.