پاسخ اجمالی:
زندگى انسان هيچ گاه از ناملايمات، خالى نبوده و هم اكنون نيز نيست. بر طبق شواهد و قراين موجود، حجم مشكلات روانى با پيشرفت تمدّن صنعتى، افزايش چشمگيرى پيدا كرده است كه علل عمده آن عبارتند از: عدم توازن رشد سطح تكنيك و صنعت با رشد اخلاقى، احساس بيهودگى و پوچى، افزايش برخوردها و اصطكاك منافع، گسترش درگيري هاى اجتماعى و وسايل ناسالم و مخدّر و ...
پاسخ تفصیلی:
زندگى انسان هيچ گاه از ناملايمات خالى نبوده و هم اكنون نيز نيست؛ بلكه شواهد و قراينى در دست داريم كه حجم مشكلات روانى با پيشرفت تمدّن صنعتى، افزايش چشمگيرى پيدا كرده است كه علل عمده آن را مى توان در چند امر خلاصه كرد:
1. عدم توازن ترقّى سطح تكنيك و صنعت با ترقّى رشد اخلاقى، كه سرچشمه انواع تهاجم هاى اجتماعى، اقتصادى و نظامى است و نتيجه آن، حكومتِ اصلِ «همه چيز براى من» به جاى «همه چيز براى همه» و انواع انحصارطلبي هاى فردى و دسته جمعى و غصب و تجاوز به حقوق ديگران خواهد بود.
2. احساس بيهودگى، پوچى و بى روح بودن زندگى به خاطر اين كه هدف هايى كه جوامع مادّى كنونى براى زندگى ترسيم مى كنند، نمى تواند با ارزش وجودى انسان هماهنگ باشد و انسان در برابر از دست دادن تدريجى همه قوا و سرمايه هاى وجودى خود، معادلى نمي يابد كه گمشده خود را در آن بجويد و به همين جهت فكر مى كند، بيهوده مى پوسد و به هدر مى رود.
3. افزايش برخوردها و اصطكاك منافع، گسترش درگيري هاى اجتماعى، نگراني هاى حاصل از تخلّفها، پيمان شكنيها، شكستها و ناكاميها، خود عامل مهمّ ديگرى براى اين اضطرابهاست.
4. وسايل ناسالم «هيجان زا» و يا «مخدّر» كه به عنوان وسايل سرگرمى مورد بهره بردارى ـ آن هم به گونه نامحدود و بدون هر گونه قيد و شرط ـ قرار مى گيرد، از عوامل مهمّ بروز روزافزون اين اضطرابهاست.
سرعت تحوّلات اجتماعى و جهانى كه گاهى حوادث يك قرن را در يك سال يا يك ماه آشكار مى سازد نيز به اين عوامل دامن زده و آنها را متراكم تر و حادتر مى كند، به طورى كه اعصاب انسانِ عصرِ ما در زير بار سنگين اضطراب و نگرانى آشفته مى شود.(1)
تا کنون هیچ نظری برای این مطلب درج نشده است.