پاسخ اجمالی:
امروزه پزشكان معتقدند نوشیدن شراب باعث انواع بيماري های قلبی، عروقی شده و یکی از عوامل سکته های قلبی، مغزی و سرطان است. شرب خمر علاوه بر ضررهاى جسمی برای انسان و جامعه، بلایی بزرگ در مسیر معنويت بشر نيز می باشد؛ چرا که انسان را از خداوند دور نموده، و به انواع مفاسد و جنایات رهنمون می سازد.
پاسخ تفصیلی:
دانشمندان و پزشكان عصر ما اعتراف مى كنند كه شراب باعث انواع بيماريهاست، كه از جمله مى توان به بيماريهاى قلب، عروق و ناراحتى هاى اعصاب اشاره كرد. يكى از عوامل سكته هاى قلبى و مغزى و سرطان، شرب خمر است. مشروبات الكلى براى انسان آن قدر آثار منفى دارد كه گاه نسل آينده وى را نيز تهديد مى كند، به گونه اى كه اگر زن حامله اى شرابخوار باشد جنين او هم در معرض ابتلا به بيماريهاى فوق خواهد بود.
شراب و سلامت جامعه
شراب برای سلامت جامعه نیز مضر است و تباه کننده جامعه به شمار می آید؛ به آمار زير كه در يكى از نشريات معتبر منعكس شده، توجّه كنيد:
60% قتلهاى عمد، 75% نزاعهاى خونين منتهى به ضرب و جرح، 30% جرائم ضدّ اخلاقى (از جمله زناى با محارم) و 20% سرقتها، نتيجه استفاده از مشروبات الكلى است.(1) حال اين قتل ها، نزاع ها، سرقت ها، تجاوزات ناموسى و مانند آن، چه پيامدهايى از جمله شكايت، دادگاه، زندان، مجازات و مانند آن دارد، بحث مفصّلى مى طلبد، كه جاى آن اينجا نيست. ضمن اینکه صدر آيه شريفه 91 سوره مائده، به همين قسمت از مضرّات شراب اشاره داشت.
شراب و فقدان معنويت
مشروبات الكلى علاوه بر ضررهاى فراوانى كه براى جسم انسان و جامعه دارد، بلاى بزرگى براى معنويّت بشر نيز هست. همان گونه كه در آيه 91 سوره مائده آمده، ابتلاى به اين امّ الخبائث، انسان را از خداوند دور، و از نماز واقعى و حقيقى بركنار مى كند.(2)
تا کنون هیچ نظری برای این مطلب درج نشده است.