پاسخ اجمالی:
جنگ ها در دنیای امروز مخصوصا در مغرب زمین، عمدتا با سه هدف شکل می گیرد؛ 1- به چنگ آوردن منابع ديگران. 2- به دست آوردن بازار مصرف. 3- گسترش مراكز نفوذ و برترى جويى.
پاسخ تفصیلی:
همان گونه که در اسلام - در موارد خاصی - به جنگ و جهاد تاکید شده است، در دنياى امروز نیز شاهد جنگ های متعددی هستیم؛ امّا اهداف جنگ از ديدگاه اسلام، با انگيزه دنياى امروز در مورد جنگ بسيار متفاوت است. دنياى امروز، مخصوصاً غربيها، در جنگهايى كه به راه مى اندازند به دنبال سه هدف ذیل هستند كه هيچ كدام مقدّس نيست؛
الف) به چنگ آوردن منابع ديگران
يكى از اهداف جنگ در دنياى امروز، تصاحب منابع و سرمايه ديگران است. مثلاً دنياپرستان هنگامى كه مشاهده مى كنند در منطقه خليج فارس منابع نفتى گسترده و فراوانى وجود دارد، براى دستيابى به اين سرمايه باارزش، انواع جنگ ها را به راه مى اندازند؛ آنها غدّه سرطانى به نام اسرائيل را در قلب كشورهاى اسلامى ايجاد مى كنند و به كمك او به غارت منابع طبيعى كشورهاى اسلامى مى پردازند، لذا می بینیم در مناطقى كه غربی ها منفعت مادّى برای خود متصور نیستند هیچ جنگ و خونریزی وجود ندارد.
ب) به دست آوردن بازار مصرف
توليدات صنايع برخى از كشورها بيش از نياز داخلى آنهاست و اين كشورها در جستجوى بازار مصرف براى كالاهاى خويش هستند. گاه چند كشور توليد كننده، كشور خاصّى را براى صادر كردن كالاهاى خود در نظر مى گيرند، و براى تسلّط بر بازار آن كشور با يكديگر به جنگ مى پردازند، تا كالايى را كه با هزينه كم توليد كرده اند به صدها برابر قيمت فروخته و از اين راه كيسه خود را پر كنند.
ج) گسترش مراكز نفوذ و برترى جويى
برخى از كشورها همانند آلمان در زمان هيتلر و حزب نازى، به دنبال برترى نژادى بودند، برخى ديگر از كشورها همچون آمريكا يا اروپايى ها به دنبال گسترش نفوذ منطقه اى هستند، مثلاً قصد دارند نفوذ آمريكا يا اروپا را در جهان گسترش دهند. اينها براى رسيدن به اين مقصود ناچارند آتش جنگ را در گوشه گوشه جهان شعله ور كنند.(1)
تا کنون هیچ نظری برای این مطلب درج نشده است.