پاسخ اجمالی:
چگونه حرمت شراب در آيين مسيحيت نسخ شده درحالی که در رساله پولس با صراحت از آن نهى شده و منشأ فساد شمرده شده، و از پارهاى از سخنان مسيح كه در اناجيل نقل شده برمىآيد كه او هيچ گونه تغييرى در شريعت موسى نداد بلكه آن را تكميل و ترويج كرد. ضمن اين كه نسخ در مورد اين گونه احكام (مثل مشروبات الكلى) كه هم عقل گواه بر زيان هاى جسمى و روحى و اخلاقى و اجتماعى آن است و هم در شرايع گذشته با تعبيراتى كه گذشتِ زمان در آن اثرى ندارد تحريم شده، به كلّى بى معناست.
پاسخ تفصیلی:
ممكن است کسی اشکال کند كه نصوص دال بر ممنوع بودن مشروبات الكلى در كتب عهد قديم است و مسيحيان مىتوانند ادّعا كنند كه كتابهاى مزبور عموماً نسخ شده و احکام قبلی منافاتى با مباح بودن آن در آيين مسيح ندارد.
در پاسخ بايد گفت كه اين ايراد از چند جهت قابل قبول نيست؛ زيرا اوّلاً در رساله پولس با صراحت از آن نهى شده و منشأ فساد شمرده شده است و مسيحيان پولس را از رسولان و رسالههاى او را همرديف كتابهاى آسمانى مىدانند. در كتابهاى عهد جديد در رساله پولس به افسسيان نيز مىخوانيم: «مست شراب مشويد كه در آن فساد است».(1)
ثانياً از پارهاى از سخنان مسيح كه در اناجيل نقل شده برمىآيد كه او هيچ گونه تغييرى در شريعت موسى نداد؛ بلكه آن را تكميل و ترويج كرد.
ثالثاً از همه اينها گذشته، نسخ در مورد اين گونه احكام (مثل مشروبات الكلى) كه هم عقل گواه بر زيان هاى جسمى و روحى و اخلاقى و اجتماعى آن است و هم در شرايع گذشته با تعبيراتى كه گذشتِ زمان در آن اثرى ندارد تحريم شده، به كلّى بى معناست. مثلاً در «كتاب اشعيا» شراب منشأ گمراهى معرّفى و در «امثال سليمان» به مار و افعى خطرناك تشبيه شده است و دليل بر تحريم آن را از دست دادن عقل در حال مستى و نگاه به زنان بيگانه و فكر گناه در سر پرورانيدن ذكر شده. بديهى است اينها امورى نيست كه با گذشت زمان قابل تغيير و تبديل و نسخ باشد و ابداً نسخ در اين گونه احكام راه ندارد.(2)
تا کنون هیچ نظری برای این مطلب درج نشده است.