پاسخ اجمالی:
تلقين ميت به عربي گفته مي شود، براي آن كه بعد از مرگ، باطن انسان ظهور مي كند و اگر مسلمان باشد، عربي را مي فهمد و به زبان عربي به خوبي سخن مي گويد. به همین دلیل نبايد گفت كساني كه به عربي آشنا نيستند چگونه در بهشت سخن مي گويند؛ زيرا زبان بهشت، تابع عقيده اهل بهشت است و اصولاً زبان و چهره و اندام به قالبي در مي آيد كه مناسب قلب اين شخص باشد. همانطور که در قیامت، عده اي به صورت انسان و عده اي به صورت حيوان محشور مي شوند و عده اي صورتشان سياه و گروهي صورتشان سفيد است، لغت و زبان نیز چنین است.
پاسخ تفصیلی:
تلقين ميت به عربي گفته مي شود براي آن كه بعد از مرگ باطن كسي كه مسلمان باشد و برنامه قرآني داشته باشد، ظهور مي كند، عربي را مي فهمد و به زبان عربي به خوبي سخن مي گويد. از اين رو زبان اهل بهشت، عربي است. نبايد گفت كساني كه به عربي آشنا نيستند چگونه در بهشت سخن مي گويند؛ زيرا زبان بهشت، تابع عقيده اهل بهشت است و اصولاً زبان و چهره و اندام به قالبي در مي آيد كه مناسب قلب اين شخص باشد. همانطور که عده اي به صورت انسان و عده اي به صورت حيوان محشور مي شوند و عده اي صورتشان سياه و گروهي صورتشان سفيد است(1)؛ لغت و زبان را نیز باطن به عهده مي گيرد، نه ظاهر. در قيامت عقيده به زبان مي آموزد كه اين چنين سخن بگو.
خطيب بهشت، حضرت داود(سلام الله عليه) خواهد بود؛ اميرالمؤمنين(عليه السلام) در نهج البلاغه فرمود: حضرت داود(سلام الله عليه)، قاري اهل بهشت است: «صَاحِبِ الْمَزَامِيرِ وَ قَارِئِ أَهْلِ الْجَنَّة».(2) آنچه در مرگ و پس از آن حاكم است عقيده است و اگر كسي به عقيده قرآن و اسلام از دنيا رفت يقيناً عربي سخن مي گويد و يقيناً عربي را مي فهمد.(3)
تا کنون هیچ نظری برای این مطلب درج نشده است.