پاسخ اجمالی:
نماز خواندن موجب نزول برکات الهی مي شود؛ از امام صادق(ع) نقل شده كه اگر خداوند سبحان بخواهد بركتي به انسان مرحمت كند، آن را در بهترين حال به انسان عطا مي فرمايد و بهترين حالت در محراب بودن و در جنگ با دشمن دروني است. به عنوان مثال، خداي سبحان اگر به زكريا(ع)، يحيي(ع) را مرحمت كرده در حال عبادت اين بشارت به او داده شده است.
پاسخ تفصیلی:
نماز خواندن موجب نزول برکات الهی مي شود. از امام صادق(سلام الله عليه) نقل شده كه اگر خداوند سبحان بخواهد بركتي به انسان مرحمت كند، آن را در بهترين حال به او عطا مي فرمايد و بهترين حالت در محراب بودن و در جنگ با دشمن دروني است. به عنوان مثال، خداي سبحان اگر به زكريا، يحيي(عليهما السلام) را مرحمت كرده در حال عبادت اين بشارت به او داده شده است. لذا آن حضرت فرمود: «إِنَّ طَاعَةَ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ خِدْمَتُهُ فِي الْأَرْضِ وَ لَيْسَ شَيْءٌ مِنْ خِدْمَتِهِ يَعْدِلُ الصَّلَاةَ فَمِنْ ثَمَّ نَادَتِ الْمَلَائِكَةُ زَكَرِيَّا ع وَ هُوَ قائِمٌ يُصَلِّي فِي الْمِحْراب»(1)؛ (طاعت خداوند آن است كه انسان در زمين، خداوند را خدمت كند و چيزي از خدمت او به اندازه نماز نمي ارزد. به همين جهت در حال عبادت به حضرت زكريا(عليه السلام) بشارت داده شده است). يحيي(عليه السلام) در راه دين شهيد شد و ما او را به عنوان يحياي زاهد و شهيد مي شناسيم و اگر كسي اين دو توفيق را داشت كه در راه دين، با سلاح، فداكاري كند، در كنار اين سلاح، معرفت كه سلاح عقل است، لازم است.
باز هم از امام صادق(عليه السلام) ذيل آيه كريمه «خُذُوا ما آتَيْناکُمْ بِقُوَّةٍ»(2) سؤال شده است آيا منظور قوّت قلب است يا قوت بدن؟ حضرت فرمودند: قوت قلوب و ابدان هر دو است(3) و يحيي(عليه السلام) كه خداوند به او فرموده: «يا يَحْيي خُذِ الْکِتابَ بِقُوَّةٍ»(4) هم با قوت عقل و معرفت و هم با قوت بدن، كتاب آسماني را گرفت، از اين كتاب حمايت كرد و سرانجام شربت شهادت نوشيد. اينها همه از بركات نماز زكريا(عليه السلام) بود.(5)
تا کنون هیچ نظری برای این مطلب درج نشده است.