پاسخ اجمالی:
به فرض قبول اعتبار حديث «اصحابى كالنجوم»، این حدیث منافاتى با آن چه درباره اهل بيت(ع) در حدیث «نجوم» آمده ندارد؛ زيرا وجود يك مرجع در بيان حقايق اسلام تضادى با وجود مراجع ديگر ندارد. در ثاني سند اين حديث نزد بسيارى از بزرگان اهل سنت موضوع و مكذوب يا لااقل مشكوك است و محتواى آن نيز با موازين منطقى نميسازد.
پاسخ تفصیلی:
در پاسخ اين سؤال بايد به چند نكته توجه داشت:
1ـ به فرض كه حديث «اَصْحابى كَالنُّجُومِ» حديث معتبرى باشد هيچ منافاتى با آن چه درباره اهل بيت(عليهم السلام) وارد شده است ندارد؛ زيرا وجود يك مرجع در بيان حقايق اسلام تضادى با وجود مراجع ديگر نخواهد داشت .
2ـ اين حديث از نظر سند نزد بسيارى از بزرگان اهل سنت، موضوع و مكذوب (ساخته شده دست دروغ پردازان و نادرست) يا لااقل مشكوك خوانده شده است.
از كسانى كه تصريح به اين معنى كرده اند: احمد حنبل يكى از ائمه اربعه اهل سنت، ابن حزم، ابوابراهيم مزنى (يكى از ياران شافعى)، حافظ بزاز، دارقطنى، ذهبى و گروهى ديگرند كه نقل كلام هر يك از آنها ما را از طرز بحث تفسيري خارج مى كند، ولى شما مى توانيد براى اطلاع بيشتر از تمام اين گفته ها به خلاصه كتاب «عبقات الانوار» مراجعه فرمائيد.(1)
3ـ محتواى اين حديث با موازين منطقى سازگار نيست؛ زيرا ما مى دانيم كه در ميان اصحاب پيامبر(صلى الله عليه وآله) ـ اصحاب به معنى وسيع كلمه يعنى: تمام كسانى كه آن حضرت را درك كرده و در كنار او بودند ـ اختلافات عظيمى پديدار گشت و بر سر اين اختلافات، خون هاى زيادى ريخته شد و جنگ هاى وحشتناكى به وقوع پيوست، كدام منطق مى پذيرد كه ما دو گروه متضاد را كه تشنه خون هم بودند مايه هدايت بدانيم و افراد را مخير كنيم كه براى شما تفاوت نمى كند مثلا مى خواهيد به لشكر امير مؤمنان على(عليه السلام) بپيونديد و يا به لشكر معاويه يا جزء ياران على(عليه السلام) در جنگ جمل باشيد يا همراهان طلحه و زبير! تمام اينها عين هدايت است و شما را به بهشت برين مى رساند!!
هيچ عقلى چنين منطقى را نمى پذيرد و مقام پيامبرى خدا(صلى الله عليه وآله) برتر و بالاتر است از اينكه چنين نسبتى به او داده شود.
قرائن نشان مى دهد كه حاكمان بنى اميه و مانند آنان براى تثبيت مواضع خود و بى رنگ ساختن «حديث نجوم» و كم اهميت جلوه دادن مقام اهل بيت(عليهم السلام) چنين حديثى را ساخته و پرداخته و به پيامبر اسلام(صلى الله عليه وآله) نسبت داده اند تا به شاميان و غير آنها بفهمانند اگر حكومت على(عليه السلام) حق است و مايه هدايت، حكومت معاويه نيز به حكم آنكه در زمره اصحاب بوده نيز حق است و مايه هدايت. هيچ تفاوتى نمى كند كه با اين [گروه] باشيد يا آن [گروه] و الله العالم بحقايق الامور.(2)
تا کنون هیچ نظری برای این مطلب درج نشده است.