پاسخ اجمالی:
بقراط بن اشوط وامق ارمنى نصرانى، فرمانده و پیشواى بزرگ ارمنیان در قرن سوم است. او از جمله كساني است كه در اشعار خود به فضائل امام علي(ع) از جمله جانشيني حضرت در روز غدير اشاره كرده است. و این عجیب نیست؛ زیرا فردِ با انصاف اگر هم دینى غیر از اسلام را بپذیرد، امّا نمى تواند فضایل امیرالمومنین(ع) را انکار کند.
پاسخ تفصیلی:
بقراط بن اشوط وامق ارمنى نصرانى، فرمانده و پیشواى بزرگ و جلودار ارمنیان در قرن سوم است. ابن شهر آشوب در «معالم العلماء»(1) وى را از کسانى که در مدح اهل بیت(عليهم السلام) میانه روى و اعتدال داشته اند نام مى برد.
[او از جمله كساني است كه در اشعار خود به فضائل امام علي(عليه السلام) از جمله جانشيني حضرت در روز غدير اشاره كرده است.] قابل ذکر است که مدح امیر المؤمنین(علیه السلام) توسّط مسیحیان عجیب نیست؛ زیرا این روش، حرکت آنها با حقیقت هاى ثابت و استوار، و سیرِ با تاریخ صحیح است؛ زیرا فردِ با انصاف اگر هم دینى غیر از اسلام را بپذیرد، امّا نمى تواند فضایل امیرالمومنین(علیه السلام) را انکار کند؛ فضایلى مثل خلق و خوى کریمانه، علوم فراوان، خوارق عادات بى شمار، پهلوانى و شجاعت، آنچه پیامبر اسلام درباره او گفته است، پیامبرى که نزد غیر مسلمانان، بزرگى از بزرگان عالم و حکیمى از حکیمان آن و بلکه بزرگترین بزرگان روزگار است و بدون فکر و دقّت سخن نمى گوید؛ از این رو کسى که آن حضرت(صلى الله علیه وآله)، این فضایل را براى او اثبات مى کند، بزرگى مثل خود او یا یک درجه پایین تر از او است.(2)
تا کنون هیچ نظری برای این مطلب درج نشده است.