پاسخ اجمالی:
بسیارى از علماى اهل تسنن بر جواز و استحباب زیارت رسول خدا اجماع و اتفاق دارند، ازجمله: نقل سمهودی از تقی الدین سبکی درباره اجماع بر مشروعیت این عمل، یا نظر سمهودی درباره اتفاق نظر علمای حنفی و مالکی و حنبلی درباره مستحب بودن زیارت قبر پیامبر(ص) و اجماع های دیگر منقول در منابع اهل سنت درباره مشروعیت این زیارت.
پاسخ تفصیلی:
بسیارى از علماى اهل تسنن بر جواز و استحباب زیارت رسول خدا(صلى الله علیه وآله) اجماع و اتفاق دارند که ما به نمونه هایى از آن اشاره مى کنیم:
1ـ سمهودى از تقى الدین سبکى نقل می کند که گفته است: «مسئله اجماعى است هم از نظر اقوال که همه گفته اند و هم از نظر فعل و عمل اجماعى است». و به طور تفصیل کلام ائمه اهل سنت را در این مورد بیان نموده و گفته است که زیارت رسول خدا «قربة الى الله» است؛ یعنى موجب قرب به خدا مى شود؛
2ـ سمهودى مى نویسد: فقها و علماى حنفى گفته اند: زیارت قبر پیغمبر(صلى الله علیه وآله) از با فضیلت ترین مستحبات بلکه به درجه واجبات نزدیک است و همچنین مالکیّه و حنابله هم بر این مطلب تصریح نموده اند و سبکى در کتابى که درباره زیارت دارد نقل هاى آنها را توضیح داده؛ ولى بعد از آن که اجماع بر آن هست حاجتى به بررسى و تتبّع آنها نیست.(1)
3ـ در مسند ابى حنیفه در پاورقى حدیث «زیارة قبر نبى(صلى الله علیه وآله) از فاضل لهنوى در شرح موطّا مى نویسد: «به درستى که علما اتفاق دارند بر این که زیارت قبر پیغمبر(صلى الله علیه وآله) از بزرگترین اعمال مستحب و افضل مشروعات است و کسى که در مشروعیت آن نزاع کند گمراه و گمراه کننده است»(2)
4ـ سمهودى در وفاءالوفا می نویسد: عیاض گفته است: زیارة قبره(صلى الله علیه وآله) سنّته بین المسلمین مجمع علیها و فضیلة مرغب فیها»(3) زیارت قبر پیامبر(صلى الله علیه وآله) بین مسلمان ها سنت و بر آن اجماع هست و فضیلتى مى باشد که به آن ترغیب شده است .
5ـ درکتاب: الفقه على المذاهب الأربعة ـ که موارد اتفاقى علماى مذاهب اربعه را نقل مى نماید می گوید: «زیارة قبر پیامبر(صلى الله علیه وآله) افضل المندوبات و ورد فیها احادیث»(4).
بنابراین جواز زیارت مرقد رسول خدا(صلى الله علیه وآله) را علماى اهل تسنن اجماعى و اتفاقى دانسته اند. چگونه مى شود اجماع و اتفاق بر مسئله اى باشد و ابن تیمیه و امثال او، آن را رد کرده باشد!(5)
تا کنون هیچ نظری برای این مطلب درج نشده است.