پاسخ اجمالی:
ام سلمه مى گوید: هنگامى که آیه «اِنَّما یرید الله لیذهب عنکم الرجس اهل البیت ویطهرکم تطهیرا» بر پیامبر(ص) نازل شد، على و فاطمه و حسن و حسین(ع) را احضار کرده و فرمود: «اینان اهل بیت منند». امام حسین(ع) نیز فرمود: «انّا اهل بیت النبوة». همچنین احمد بن حنبل مى گوید: هنگامى که آیه مباهله بر پیامبر(ص) نازل شد آن حضرت، على و فاطمه و حسن و حسین(ع) را خواست آن گاه عرض کرد: «بار خدایا اینان اهل بیت من هستند».
پاسخ تفصیلی:
در قرآن و روایات، اهل بیت پیامبر(صلى الله علیه وآله) در مورد افراد خاصى به کار رفته که همان رسول خدا(صلى الله علیه وآله) و امام على و فاطمه زهرا و حسن و حسین(علیهم السلام) است. و بقیه ذریه پاک نیز به آنان ملحقند، که همان نُه امام معصوم از فرزندان امام حسین(علیهم السلام) هستند.
ام سلمه مى گوید: هنگامى که آیه «اِنَّما یُریدُ الله لِیُذْهِبَ عَنْکُم الرِّجسَ اَهلَ البَیت وَیُطَهِّرَکُمْ تَطْهِیراً»(1) بر پیامبر(صلى الله علیه وآله) نازل شد، على و فاطمه و حسن و حسین(علیهم السلام) را احضار کرده و فرمود: «اینان اهل بیت منند».(2) امام حسین(علیه السلام) فرمود: «انّا اهل بیت النبوة»(3)؛ (ما اهل بیت نبوّتیم.)
مسلم به سند خود از عایشه نقل مى کند: هنگام صبح پیامبر(صلى الله علیه وآله) از منزل خارج شد، در حالى که بر دوش او پارچه اى بافته شده از موى سیاه بود، حسن بن على بر او واردشد او را داخل آن کسا نمود. آن گاه حسین(علیه السلام) وارد شد او را نیز داخل آن کرد. سپس فاطمه(علیها السلام) آمد او را نیز داخل کسا کرد، بعد على(علیه السلام) وارد شد او را نیز داخل نمود. پس این آیه را قرائت نمود: «اِنَّما یُریدُ الله لِیُذْهِبَ عَنْکُم الرِّجسَ اَهلَ البَیت وَیُطَهِّرَکُمْ تَطْهِیراً».(4)
احمد بن حنبل مى گوید: هنگامى که آیه «مباهله» بر پیامبر(صلى الله علیه وآله) نازل شد، آن حضرت; على و فاطمه و حسن و حسین(علیهم السلام)را خواست آن گاه عرض کرد: «بار خدایا اینان اهل بیت من هستند».(5)، (6)
تا کنون هیچ نظری برای این مطلب درج نشده است.