پاسخ اجمالی:
دستگاه گوارش که داراى قسمت هاى مختلف می باشد، مأمور تأمین نیازمندى هاى غذایى بدن مى باشد که با تعطیل شدن آن، ادامه حیات براى انسان غیر ممکن است. سه جفت چشمه هاى بزاق ، که هر کدام بزاقی مخصوص و وظیفه خاصّى بر عهده دارند؛ غدّه هاى معده؛ لوزالمعده با ترشّح شیره و کبد با تولید صفرا به هضم و جذب غذا کمک مى کنند. این اسرار شگفت انگیز ما را به سوی آفریننده ای عالِم، عاقل و قادر مطلق، هدایت مى نماید.
پاسخ تفصیلی:
دستگاه گوارش که از مهم ترین دستگاه هاى بدن انسان است، مأمور تأمین نیازمندى هاى غذایى بدن مى باشد. و داراى قسمت هاى مختلف میباشد موقعیّت این دستگاه در زندگى بدن، به اندازه اى است که با تعطیل شدن آن در شرایط عادى، ادامه حیات براى انسان امکان پذیر نخواهد بود.
سه جفت چشمه هاى بزاقى، در دهان به قدرى حسّاس و بیدارند که به محض مشاهده غذا و یا تصوّر آن، شروع به فعّالیّت نموده و مایع مخصوص بزاق را ترشّح مى کنند. در هر شبانه روز در حدود 300 تا 1100 گرم بزاق ترشّح مى شود که در سال، حدود 300 کیلوگرم مى شود!
جالب تر اینکه غدّه هاى مزبور که یک جفت آن در انتهاى دهان و ابتداى حلق، جفت دیگر در فکّ زیرین و جفت سوم در زیر زبان جاى دارند، همه یک نوع بزاق ترشح نمى کنند، بلکه هر کدام بزاق مخصوصى از خود بیرون مى دهند و هر کدام وظیفه خاصّى به عهده دارند.
تعداد غدّه هاى معده که در هضم غذا با معده همکارى مى کنند، در حدود 6 تا 7 میلیون مى باشند که در هر سانتیمتر مربع از دیوار معده تعداد 1200 عدد از آنها وجود دارند!
لوزالمعده (پانکراس) شیره مخصوصى ترشّح مى کند که از مجراى خاصّى به داخل اثنى عشر وارد مى شود و کبد نیز ـ که از بزرگترین غدد بدن است ـ مایعى به نام صفرا تولید مى کند.
کیموس روده اى که در طول روده باریک در حرکت است، کم کم موادّ غذایى خود را از دست مى دهد و این عمل که به نام «جذب» خوانده مى شود، به وسیله گروه مأمورین فعّال بیشمارى انجام مى گیرد.
اینها اسرار و نکاتى هستند که ما را با نظام شگفت انگیز سازمان تن آشنا ساخته و ما را به آفریننده اى عالِم، عاقل و قادر مطلق، هدایت مى نماید.(1)
تا کنون هیچ نظری برای این مطلب درج نشده است.