پاسخ اجمالی:
بیانات و حتی اشعار و رجزهای حضرت سیدالشهدا در روز عاشورا اعلام آزادگی و عزتمندی است، حتی به قیمت مرگی خون بار در جنگی نابرابر. قیام حضرت سیدالشهدا هم اسلام را از خطر انحراف به دست بنی امیه نجات داد و هم به عنوان نمادی برای آزادی خواهی و عزتمندی و مبارزه با ظلم در همه دوران ها ثبت شد.
پاسخ تفصیلی:
در روز عاشورا هنگامی که امام(عليه السلام) به ميدان آمد و مبارز طلبيد، هر كس از پهلوانان سپاه دشمن پيش آمد؛ او را به خاك افكند، تا آنجا كه بسيارى از آنان را به هلاكت رساند آنگاه به ميمنه (به جانب راست سپاه) حمله كرد و فرمود: «اَلْمَوْتُ خَيْرٌ مِنْ رُكُوبِ الْعارِ»؛ (مرگ بهتر از زندگى ننگين است). سپس به ميسره (جانب چپ سپاه) يورش برد و فرمود:
«أَنَا الْحُسَيْنُ بْنُ عَلِىِّ *** آلَيْتُ أَنْ لا أَنْثَني
أَحْمي عِيالاتِ أَبي *** أَمْضي عَلى دينِ النَّبِىِّ»
(منم حسين بن على(عليه السلام)، سوگند ياد كردم كه [در برابر دشمن] سر فرود نياورم، از خاندان پدرم حمايت مى كنم و بر دين پيامبر رهسپارم!). (1)
و در روايت ديگر آمده است، امام(عليه السلام) فرمود: «مَوْتٌ في عِزٍّ خَيْرٌ مِنْ حَياة في ذُلٍّ»؛ (مرگ با عزّت بهتر از زندگى با ذلّت است!). (2)
اين شعار كه «مرگ با عزّت از زندگى ننگين بهتر است» از مهمترين پيام هاى عاشورا است، پيامى كه مى تواند سراسر تاريخ بشر را روشن سازد، و به استعمار و استثمار و بردگى انسانها پايان دهد.
مردم غالباً از ترس ذلّت ذليل مى شوند، و از ترس ظلم تن به ظلم و ستم مى دهند و جباران و ظالمان نيز از همين نقطه ضعف استفاده مى كنند.
درست است كه امام حسين(عليه السلام) با اين شعار به استقبال يزيديان رفت و در يك نبرد نابرابر شهيد شد، امّا شهادت او سرآغازى براى قيام هاى مكرّر بر ضدّ مزدوران بنى اميّه و بنى مروان، و فرزندان «آكلة الاكباد» شد، كه مى رفت آثار رسول خدا(صلى الله عليه وآله) را محو و نابود كنند و سنّت هاى جاهلى را به جاى آنان بنشانند!
خدا مى خواست نهال اسلام با اين خون هاى پاك آبيارى شود و دشمنان اسلام و منافقان قسم خورده رسوا گردند.
و نيز خدا مى خواست مكتبى ساخته شود كه آزادى خواهان جهان در طول تاريخ در آن درس آزادگى و افتخار بياموزند و بدانند «مرگ با عزّت و افتخار، بهتر از زندگى ننگين است»! (3)
تا کنون هیچ نظری برای این مطلب درج نشده است.