پاسخ اجمالی:
جمعى از دانشمندان یهود، اوصاف پیامبر(ص) در «تورات» را تغییر دادند و این تغییر به خاطر حفظ منافعی بود که از ناحیه عوام به آنها مى رسید. آنان در زمان بعثت پیامبر(ص)، اوصاف او را مطابق با آنچه در «تورات» آمده، دیدند، ترسیدند منافع شان به خطر افتد، لذا به کتمان حقیقت پرداختند. عوام نیز که تا آن زمان کم و بیش صفات آن حضرت را شنیده بودند، از علماى خود مى پرسیدند: «آیا این همان پیامبر موعود نیست که بشارت ظهوراو را مى دادید؟» آنها نیز آیات تحریف شده «تورات» را بر آنها مى خواندند.
پاسخ تفصیلی:
در آیات (78 ـ 79) سوره «بقره» می خوانیم: «وَ مِنْهُمْ أُمِّیُّونَ لایَعْلَمُونَ الْکِتابَ إِلاّ أَمانِیَّ وَ إِنْ هُمْ إِلاّ یَظُنُّونَ * فَوَیْلٌ لِلَّذینَ یَکْتُبُونَ الْکِتابَ بِأَیْدیهِمْ ثُمَّ یَقُولُونَ هذا مِنْ عِنْدِ اللّهِ لِیَشْتَرُوا بِهِ ثَمَناً قَلیلاً فَوَیْلٌ لَهُمْ مِمّا کَتَبَتْ أَیْدیهِمْ وَ وَیْلٌ لَهُمْ مِمّا یَکْسِبُونَ»؛ (و پاره اى از آنان عوامانى هستند که کتاب خدا را جز یک مشت خیالات و آرزوها نمى دانند؛ و تنها به پندارهایشان دل بسته اند. * پس واى بر آنها که نوشته اى با دست خود مى نویسند، سپس مى گویند: «این از طرف خداست.» تا آن را به بهاى کمى بفروشند. پس واى بر آنها از آنچه با دست خود نوشتند؛ و واى بر آنان از آنچه از این راه به دست مى آورند!).
شأن نزول:
جمعى از دانشمندان یهود، اوصافى را که براى پیامبر اسلام (صلى الله علیه وآله) در «تورات» آمده بود تغییر دادند و این تغییر به خاطر حفظ موقعیت خود و منافعى بود که همه سال از ناحیه عوام به آنها مى رسید.
هنگامى که پیامبر اسلام(صلى الله علیه وآله) مبعوث شد، و اوصاف او را با آنچه در «تورات» آمده بود مطابق دیدند، ترسیدند در صورت روشن شدن این واقعیت منافع آنها در خطر قرار گیرد، لذا به جاى اوصاف واقعى مذکور در تورات، صفاتى بر ضد آن نوشتند.
عوام یهود که تا آن زمان کم و بیش صفات واقعى او را شنیده بودند، از علماى خود مى پرسیدند: «آیا این همان پیامبر موعود نیست که بشارت ظهور او را مى دادید؟»
آنها آیات تحریف شده «تورات» را بر آنها مى خواندند تا به این وسیله قانع شوند.(1)، (2)
تا کنون هیچ نظری برای این مطلب درج نشده است.