پاسخ اجمالی:
خداوند در سوره بقره می فرماید: «هنگامى که با یکدیگر خلوت مى کنند، مى گویند: «چرا مطالبى را که خداوند براى شما بیان کرد، به مسلمانان بازگو مى کنید». بعضى از مفسران در شان نزول این آیات از امام باقر(ع) نقل کرده اند: «گروهى از یهود که با حق دشمنى نداشتند، صفات پیامبر(ص) را از تورات برای مسلمانان می خواندند. بزرگان یهود آنان را از این کار نهى کرده، و گفتند: شما صفات محمّد(ص) را که در تورات آمده براى آنها بازگو نکنید تا در پیشگاه خدادلیلى بر ضد شما نداشته باشند!».
پاسخ تفصیلی:
در آیات (76 ـ 77) سوره «بقره» می خوانیم: «وَ إِذا لَقُوا الَّذینَ آمَنُوا قالُوا آمَنّا وَ إِذا خَلا بَعْضُهُمْ إِلى بَعْض قالُوا أَتُحَدِّثُونَهُمْ بِما فَتَحَ اللّهُ عَلَیْکُمْ لِیُحَاجُّوکُمْ بِهِ عِنْدَ رَبِّکُمْ أَ فَلا تَعْقِلُونَ * أَ وَ لا یَعْلَمُونَ أَنَّ اللّهَ یَعْلَمُ ما یُسِرُّونَ وَ ما یُعْلِنُونَ»؛ (و هنگامى که مؤمنان را ملاقات کنند، مى گویند: «ایمان آورده ایم»، ولى هنگامى که با یکدیگر خلوت مى کنند [بعضى به بعضى دیگر اعتراض کرده] مى گویند: «چرا مطالبى را که خداوند براى شما بیان کرد، به مسلمانان بازگو مى کنید تا [روز رستاخیز] در پیشگاه خدا، بر ضد شما به آن استدلال کنند؟! آیا نمى فهمید؟» * آیا اینها نمى دانند خداوند آنچه را پنهان مى دارند یا آشکار مى کنند مى داند؟!).
شأن نزول:
بعضى از مفسران در شأن نزول این دو آیه از امام باقر(علیه السلام) چنین نقل کرده اند: «گروهى از یهود که دشمنى با حق نداشتند هنگامى که مسلمانان را ملاقات مى کردند از آنچه در تورات پیرامون صفات پیامبر اسلام(صلى الله علیه وآله) آمده بود به آنها خبر مى دادند. بزرگان یهود از این امر آگاه شدند، آنها را از این کار نهى کرده، گفتند: شما صفات محمّد(صلى الله علیه وآله) را که در تورات آمده براى آنها بازگو نکنید تا در پیشگاه خدا دلیلى بر ضد شما نداشته باشند! آیات فوق نازل شد و به آنها پاسخ گفت».(1)، (2)
تا کنون هیچ نظری برای این مطلب درج نشده است.