پاسخ اجمالی:
ذکر نام او در ردیف نام پیامبران در آیه 85 سوره انبیاء، گواه بر این است که از پیامبران بوده است. برخی او را از بنی اسرائیل و از فرزندان «ایوب» دانسته اند و برخی او را همان «حزقیل» می دانند. او بخاطر نصیب وافرش از رحمت خدا و یا باقی ماندن برعهد خود نسبت به عبادت شبها و روزه گرفتن و خشم نگرفتن در قضاوت و یا کفالت گروهی از انبیاء بنی اسرائیل در برابر پادشاه جبار زمان، «ذا الکفل» نامیده شده؛ زیرا «کفل» هم به معنى«نصیب» آمده و هم به معنى«کفالت و عهده دارى».
پاسخ تفصیلی:
مشهور این است که: از پیامبران بوده، و ذکر نام او در ردیف نام پیامبران در سوره «انبیاء» آیه 85 بعد از نام «اسماعیل» و «ادریس» گواه بر این معنى است.
بعضى معتقدند: او از پیامبران «بنى اسرائیل» است، وى را فرزند «ایوب» مى دانند که اسم اصلیش «بشر» یا «بشیر» یا «شرف» بوده است و بعضى او را همان «حزقیل» مى دانند که «ذا الکفل» به عنوان لقب او انتخاب شده است.(1)
در این که: چرا «ذا الکفل» نامیده شده، با توجه به این که: «کفل» هم به معنى «نصیب» آمده و هم به معنى «کفالت» و عهده دارى، احتمالات مختلفى داده اند:
گاه گفته اند: چون خداوند نصیب وافرى از ثواب و رحمتش به او مرحمت فرموده «ذا الکفل» یعنى «صاحب بهره وافى» نامیده شد.
و گاه گفته اند: چون تعهد کرده بود شب ها را به عبادت برخیزد، و روزها را روزه دارد، و هنگام قضاوت هرگز خشم نگیرد، و بر سر این عهد و پیمان باقى ماند، این لقب به او داده شد.
و گاه گفته اند: چون گروهى از انبیاء «بنى اسرائیل» را کفالت کرد، و جان آنها را در برابر پادشاه جبار زمان، حفظ نمود او را به این اسم نامیدند.
به هر حال، همین مقدار از زندگى او که امروز در دست ماست، دلیلى بر استقامت او در طریق اطاعت و بندگى خدا و مقاومت در برابر جباران است و سرمشقى است براى امروز و فرداى ما، هر چند، درباره جزئیات زندگى آنها بر اثر بعد زمان نمى توان قضاوت دقیقى کرد.(2)
تا کنون هیچ نظری برای این مطلب درج نشده است.