پاسخ اجمالی:
واژه «أرْض» در اصل به قسمت پائين هر چيزى گفته مىشود در مقابل «سماء» كه قسمت بالاى هر چيز است. اين سخن را «مقاييس اللّغه» گفته است. همچنین «راغب» مى گويد: «ارض» جرمى است كه در مقابل آسمان قرار دارد، و پائين هر چيزى را «ارض» می گویند. در كتاب «التحقيق» آمده: «ارض»، اطلاقات مختلفى دارد، لذا به مسكن، قريه، شهر، مملكت و كره زمين و آنچه در زير آسمان است و حتى آنچه در عالم جسم و تحت عالم ارواح قرا گرفته، «ارض» گفته مى شود، و در اين مفاهيم دو قيد پائين بودن و در مقابل بالا قرار گرفتن، لحاظ شده است.
پاسخ تفصیلی:
«أرْض» در اصل به قسمت پائين هر چيزى گفته مى شود در مقابل «سماء» كه قسمت بالاى هر چيز است. اين سخن را «مقاييس اللّغه» گفته، و «راغب» در تعبير مشابهى مى گويد: «ارض» جرمى است كه در مقابل آسمان قرار دارد، و پائين هر چيزى را «ارض» تعبير مى كنند.
همچنین در كتاب «التحقيق» آمده است كه «ارض»، اطلاقات مختلفى دارد كه بعضى از بعض ديگر گسترده تر است؛ به مسكن و محل و قريه و شهر و مملكت و كره زمين و آنچه در زير آسمان است و حتى آنچه در عالم جسم و تحت عالم ارواح قرا گرفته، به هريك از اينها «ارض» گفته مى شود، و در اين مفاهيم دو قيد ملحوظ است، پائين بودن و در مقابل بالا قرار گرفتن.
همچنین «اَرَضَة» (بر وزن حَدَقه) به معنى موريانه است كه از زمين بر مى خيزد و چوب را مى خورد. جالب اينكه يكى از معانى «اَرْض»، بيمارى زكام، و ديگرى لرزه است.[شايد از اين جهت كه اين بيمارى ها انسان را بسترى و زمين گير مى كند].(1)،(2)
تا کنون هیچ نظری برای این مطلب درج نشده است.