پاسخ اجمالی:
قرآن محل قرار گرفتن نطفه را محفوظ ترین جای بدن دانسته و می فرماید: «سپس او را نطفه اى در قرارگاهِ مطمئن (رَحِم) قرار دادیم»؛ چرا که از يكسو توسط ستون فقرات و دنده ها، و از سوی دیگر با استخوان های پر قدرت لگن خاصره و همچنین با پوشش عضلات متعدد روی شکم محافظت می شود. از همه اینها عجیب تر کیسه آبی است که جنین را احاطه کرده و او را از تغییرات ناگهانی دمای بدن مادر و ضربات احتمالی محافظت می کند، و قرآن به زیبایی جایگاه «نطفه» را «قرارگاهی امن» توصیف کرده است.
پاسخ تفصیلی:
قرآن با صراحت در آيه 13 سوره مؤمنون مى گويد: (سپس او را نطفه اى در قرارگاهِ مطمئن [رَحِم] قرار دادیم)؛ «ثُمَّ جَعَلْناهُ نُطْفَةً فِى قَرارٍ مَكِيْنٍ». در حقيقت محفوظ ترين نقطه بدن همان جايى است كه نطفه و جنين در آن قرار مى گيرد كه از هر طرف تحت حفاظت است. از يكسو ستون فقرات و دنده ها، و از سوى ديگر استخوان پر قدرت لگن خاصره، و از سوى سوم پوشش ها و عضلات متعدّدى كه روى شكم را فرا گرفته، بعلاوه به هنگام بروز بعضى از حوادث خود مادر نيز به به حفظ آن مبادرت می کند!
از همه اينها شگفت انگيزتر اينكه جنين در ميان كيسه اى است مملو از يك آب لزج به طورى كه در ميان آن كيسه به صورت معلّق و در حالت كاملا بى وزنى قرار دارد. يعنى هيچ فشارى از هيچ سو بر آن وارد نمى شود، چرا كه به قدرى ساختمان جنين (مخصوصآ در آغاز كار) ظريف و لطيف است كه مختصر فشارى بر آن مى تواند آن را متلاشى سازد. اين كيسه با آن آب مخصوص، حالت ضد ضربه را نيز دارد؛ و درست مانند فنرهاى بسيار نرم كه در اتومبيل های مدرن كار مى گذارند هرگونه ضربه اى كه بر اثر حركات سريع مادر متوجّه آن شود در خود جذب كرده، و از ميان مى برد.
جالب تر اينكه درجه حرارت را بر روى جنين در حد اعتدال نگه مى دارد، و اجازه نمى دهد حرارت ها و برودت هاى ناگهانى كه از بيرون متوجّه شكم مادر مى شود به آسانى روى جنين اثر بگذارد! آيا قرار گاهى از اين مطمئن تر پيدا مى شود؟ و قرآن چه زيبا جايگاه نطفه را «قَرارٍ مِكِيْن» نام نهاده است؟!(1)
تا کنون هیچ نظری برای این مطلب درج نشده است.