پاسخ اجمالی:
تاریخ نشان می دهد كه موانع رشد و تكامل انسان جز با قدرت و شدت عمل از سر راه برداشته نمى شود و تعاليم اخلاقى و اصول تربيتى هر چند تاثيرهاى ژرف و گسترده داشته است، ليكن فقط در افراد نجيب موثر بوده است و در طبقه سلطه طلب و استثمارگر كه منابع اقتصادى سياسى و نظامى جوامع را در دست داشته و دارند، يا هيچ تاثيرى نداشته و يا تاثير آن تحول آفرين و دگرگون ساز نبوده است، لذا براى تربيت و هدايت آنان بايد از اهرم قدرت به عنوان يك ضرورت براى دستيابى به هدف هاى انسانى بهره گرفت.
پاسخ تفصیلی:
از كارهاى حتمى امام موعود(عجل الله تعالی فرجه) جنگى تمام عيار با تمام انسان هاى خون آشام است. در مسئله جنگ ممكن است چنين انگاشته شود كه هدايت انسان و ساختن جامعه بشرى با دعوت اخلاقى و تربيت درست امكان پذير است و نياز به خونريزى و جنگ نيست؟
در پاسخ بايد گفت: مطالعه تاريخ بشرى از روزى كه تاريخى بر جاى مانده است به خوبى اين واقعيت را آشكار مى سازد كه موانع راه رشد و تكامل انسان جز با قدرت و خونريزى از سر راه برداشته نمى شود و تعاليم اخلاقى و اصول تربيتى هر چند تأثيرهاى ژرف و گسترده داشته است ليكن اين تأثيرها در افراد نجيب بوده است و در طبقه سلطه طلب و دنيادار و استثمارگر - كه منابع اقتصادى سياسى و نظامى جامعه ها را در دست داشته و دارند - يا هيچ تأثيرى نداشته و يا تأثير آن تحول آفرين و دگرگون ساز نبوده است.
آری براى تربيت و هدايت آنان بايد عامل ديگرى به كار مى رفته است تا سد راه انسان ها نگردند و راه رشد را بر توده ها نبندند، تا همگان بتوانند بى هيچ گونه مانعى به راه رشد خويش ادامه دهند. از اين رو مسئله جنگ و كاربرد نيرو به عنوان يك ضرورت براى دستيابى به هدف هاى انسانى مطرح مى گردد. اسلام، با توجه به همين واقعيت ها جنگ را نه به عنوان هدف و آرمان؛ بلكه به عنوان راه و وسيله براى تحقق توحيد و عدل پذيرفته است. در قرآن كريم آمده است: «وَ قاتِلُوهُمْ حَتَّى لا تَكُونَ فِتْنَةٌ وَ يَكُونَ الدِّينُ لِلَّه ...»(1)؛ (با آنان نبرد كنيد تا ديگر فتنه اى نباشد و دين همه اش براى خدا گردد ...).
از اين رو پيامبر اسلام(صلى الله عليه و آله) كه رحمة للعالمين است فرمود: «الْخَيْرُ كُلُّهُ فِي السَّيْفِ وَ تَحْتَ ظِلِّ السَّيْفِ وَ لَا يُقِيمُ النَّاسَ إِلَّا السَّيْفُ وَ السُّيُوفُ مَقَالِيدُ الْجَنَّةِ وَ النَّارِ»(2)؛ (تمام نيكى و خير در شمشير است و در زير سايه شمشير و مردمان را جز شمشير راست نمى كند و شمشيرها كليدهاى بهشت و دوزخند).
امام باقر(عليه السلام) فرمود: «إِنَّ فِي الْقَائِمِ مِنْ آلِ مُحَمَّدٍ(صلی الله عليه وآله) شَبَهاً مِنْ خَمْسَةٍ مِنَ الرُّسُلِ ... وَ أَمَّا شَبَهُهُ مِنْ جَدِّهِ الْمُصْطَفَى(صلی الله عليه وآله) فَخُرُوجُهُ بِالسَّيْفِ وَ قَتْلُهُ أَعْدَاءَ اللَّهِ وَ أَعْدَاءَ رَسُولِهِ ص وَ الْجَبَّارِينَ وَ الطَّوَاغِيتَ وَ أَنَّهُ يُنْصَرُ بِالسَّيْفِ وَ الرُّعْبِ ...»(3)؛ (قائم آل محمد(صلى الله عليه و آله) شباهت هايى با پنج تن از پيامبران دارد ... اما شباهت او به جد خود رسول اكرم(صلى الله عليه و آله) قيام با شمشير و كشتن دشمنان خدا و پيامبرش و جباران و سركشان است، او با شمشير و ترس [كه در دل جباران افكنده مى شود] مدد [و ياري] مى گردد).(4)
تا کنون هیچ نظری برای این مطلب درج نشده است.