پاسخ اجمالی:
دلايل متعدّدى بر وجود روح و امكان ارتباط با ارواح وجود دارد. امّا اين بدان معنا نيست كه ادّعاى هر مدّعى ارتباط با ارواح را بپذيريم؛ چرا كه در اين مسير، مدّعيان دروغگو بسيارند که تنها و تنها به دنبال اغفال دیگران هستند.
پاسخ تفصیلی:
دلايل متعدّدى بر وجود روح و امكان ارتباط با ارواح وجود دارد؛ امّا اين بدان معنا نيست كه ادّعاى هر مدّعى ارتباط با ارواح را بپذيريم؛ چرا كه مدّعيان دروغگو - كه اهداف خاصّى را دنبال مى كنند - فراوانند، و بايد مراقب آنها باشيم. اين مدّعيان گاه به وسيله ميزگردِ مخصوص به اغفال ديگران مى پردازند، و گاه بچّه نابالغ تلقين پذيرى را آلت دست خود قرار مى دهند، و گاه از روشهاى ديگر بهره مى گيرند، كه شرح آن را در كتاب «ارتباط با ارواح» نوشته ايم.
يكى از اين مدّعيان دروغگو را - كه شهرتى براى خود كسب كرده بود - در يكى از شهرستانها ديدم. از او خواستم روح علاّمه طباطبايى(رحمه الله) را برايم احضار كند. پس از مدّتى كه كلمات بريده بريده اى مى گفت مدّعى شد كه روح آن مرحوم حاضر شده و پيامى دارد! گفتم: پيامش چيست؟ گفت: مى گويد: «قال اللّه تعالى: قولوا لا اله الا اللّه تفلحوا» گفتم: اين مطلب حديثى از سخنان پيامبر است، نه آيه قرآن! چگونه ممكن است روح علاّمه طباطبايى كه از مفسّران بزرگ قرآن مجيد، و تفسير الميزان او كتابى كم نظير است حديث و آيه قرآن را از هم تشخيص ندهد!؟
از مرحوم آقاى فلسفى، آن واعظ شهير كم نظير، نيز نقل شده كه در برخورد با يكى از اين مدّعيان دروغگو از او مى خواهد روح مرحوم سعدى را حاضر كند. پس از آن كه مدّعى ادّعا مى كند كه روح سعدى حاضر شده، به او مى گويد: سعدى در گفتن شعر به فارسى و عربى تبحّر داشت، لذا از سعدى خواهش كن كه شعر «بنى آدم اعضاى يك پيكرند» را به عربى برگرداند! مدّعى دروغگو كه داشت رسوا مى شد، گفت: سعدى از اين تقاضاى تو عصبانى شد و مجلس را ترك كرد! خلاصه اين كه هر چند ارتباط با ارواح ممكن است، ولى بايد مواظب مدّعيان دروغگو بود.(1)
تا کنون هیچ نظری برای این مطلب درج نشده است.