پاسخ اجمالی:
علامه شرف الدین می گوید: گذشتگان خطبه فدکیه را نقل كرده اند تا اينكه به دست ما رسيده است. این خطبه در كتاب الاحتجاج و بحارالانوار آمده است، و از بزرگان اهل سنت افرادى مانند: ابوبكر محمد بن عبدالعزيز جوهرى در كتاب السقيفه و فدك و حمیدی در شرح نهج البلاغه و مرزبانی و... آن را نقل كرده اند.
پاسخ تفصیلی:
علامه، سيد شرف الدين(رحمه الله) می گويد: گذشتگان از فرزندان على و فاطمه(عليهما السلام) خطبه آن روز حضرت زهراء را براى آيندگان خود نقل كرده و آيندگان به نسل بعدى منتقل مى كردند تا اينكه دست به دست به ما رسيده است، بنابراين ما فرزندان حضرت فاطمه از پدران خود و پدران ما از پدرانشان روايت مى كنند و همچنين، و به همين صورت در تمام قرون و نسلها تا به زمان امامان از فرزندان على و فاطمه (عليهما السلام) برسد، و شما مى توانيد آن را در كتاب «الاحتجاج» طبرسى و «بحارالانوار» ببینيد.
از نويسندگان و بزرگان اهل سنت نيز افرادى مانند: ابوبكر محمد بن عبدالعزيز جوهرى در كتاب «السقيفه» و «فدك» با اسناد آن را نقل كرده اند كه بعضى به حضرت زينب، دختر على و فاطمه (عليهم السلام) و بعضى به امام ابوجعفر محمد الباقر و بعضى به عبدالله بن الحسن بن الحسن مى رسد كه همگى اسناد خود را مرفوعا به حضرت زهراء مى رسانند، چنانكه در صفحه 78 جلد چهارم شرح نهج البلاغه حميدى آمده است.
همچنين اين خطبه را ابوعبيدالله محمد بن عمران مرزبانى با اسناد به عروه بن زبير، از عايشه نقل كرده كه او از حضرت زهراء مرفوعا نقل کرده، و در صفحه 93 از جلد چهارم شرح نهج البلاغه آمده است.
و در صفحه 94 همين جلد از اين كتاب آمده مرزبانى با اسناد به ابوالحسين زيد بن على بن الحسين بن على بن ابيطالب(عليهم السلام) از پدر خود و به نقل از جدش كه نهايتا آن را به حضرت زهرا رسانيده نقل كرده است. و بعد او از زيد روايت مى كند كه وى گفته بزرگان و مشايخ آل ابوطالب را ديدم كه اين خطبه را از پدرانشان نقل مى كردند و به فرزندان خود مى آموختند.(1)
همچنین وی می گوید: حضرت زهرا(عليها السلام) داراى حجتها و براهين رسا و كاملى است كه خطبه آن حضرت ثابت كننده همين حقيقت مى باشد، و همانگونه كه قرآن را به فرزندان خود مى آموختند، ايشان را به فراگيرى و حفظ اين خطبه تشويق و ترغيب مى نمودند.(2).(3)
تا کنون هیچ نظری برای این مطلب درج نشده است.