پاسخ اجمالی:
ابن تیمیه می گوید این کلام را نمی توان به پیامبر(ص) نسبت داد، زمانی که فرمود: «هدایت فقط به توسط على(ع) است نه پیامبر(ص). زیرا خداوند در قرآن حضرت رسول را هادی امت خطاب قرار داده است». در پاسخ مى گوییم: این اشکال از سوء فهم و عناد ابن تیمیه سرچشمه گرفته؛ زیرا باور داریم که پیامبر(ص) هادى امام على(ع) و همه امت در زمان حیات خود مى باشد، ولى على(ع) هادى امت بعد از حیات رسول خدا(ص) است. و این صریح حدیث صحیح السند پیامبر(ص) است که متأسفانه ابن تیمیه کلمه «بعدى» را یا ندیده و یا از آن تجاهل کرده است.
پاسخ تفصیلی:
ابن تیمیه مى گوید: «این کلام را نمى توان به پیامبر(صلى الله علیه وآله) نسبت داد؛ زیرا ظاهر قول «أنا المنذر، وبک یا علیّ یهتدی المهتدون» این است که هدایت فقط به توسط على(علیه السلام) است نه پیامبر(صلى الله علیه وآله) در حالى که هیچ مسلمانى چنین سخنى نمى گوید....»(1)
و نیز مى گوید: «خداوند تعالى محمّد را هادى قرار داده و فرموده: «إِنَّکَ لَتَهْدی إِلى صِراط مُسْتَقِیم»حال چگونه شما کسى را هادى قرار مى دهید که در قرآن به چنین صفتى توصیف نشده است.»(2)
در پاسخ به او مى گوییم: این اشکال از سوء فهم و عناد ابن تیمیه سرچشمه گرفته است؛ زیرا همه قبول داریم که پیامبر(صلى الله علیه وآله) هادى امام على(علیه السلام) و همه امت در زمان حیات خود مى باشد، ولى على(علیه السلام)هادى امت بعد از حیات رسول خدا(صلى الله علیه وآله) است. و این صریح حدیث صحیح السند است که پیامبر(صلى الله علیه وآله) فرمود: «بک یهتدی المهتدون من بعدی»(3) که متأسفانه ابن تیمیه کلمه «بعدى» را یا ندیده و یا از آن تجاهل کرده است.(4)
تا کنون هیچ نظری برای این مطلب درج نشده است.