پاسخ اجمالی:
روايات ابراهيم بن يزيد مورد قبول اهل سنت قرار گرفته. نويسندگان صحاح سته و غير آنها، با روايات او احتجاج مى کنند. در صحيح مسلم آمده: فضيل بن عمرو، مغيره، زياد بن کليب، واصل، حسن بن عبيداللّه، حماد بن ابى سليمان و سماک، از وى حديث نقل نموده اند.
پاسخ تفصیلی:
ابراهیم بن یزید از کسانی است که روایات او مورد قبول اهل سنت قرار گرفته.
مادر او، ملیکه دختر یزید بن قیس نخعى، خواهر اسود، بود. ابراهیم و عبدالرحمن، پسران یزید بن قیس، همچون عموهایش، علقمه و ابىّ، پسران قیس، از ثقات و حجت هاى مسلمین و اسناد صحیح آنها به شمار مى آیند.
نویسندگان صحاح سته و غیر آنها، با اعتقاد به شیعه بودن آنها، به روایات و سخن آنها احتجاج و استدلال مى کنند.
و اما ابراهیم: ابن قتیبه در کتاب معارف خود(صفحه 206)، او را از رجال شیعه شمرده و این حقیقت را مسلّم گرفته است که وى در صحیح بخارى و صحیح مسلم، از عموى مادرش، علقمة بن قیس، و از همام بن حارث، و از ابوعبیدة بن عبداللّه بن مسعود، و از عبیده و اسود بن یزید، داییش، حدیث نقل کرده است.
مى توان احادیثى را که او از دایی اش(عبدالرحمن بن یزید)، و از سهم بن منجاب، و از ابومعمر، و از عبید بن نضله، و از عابس نقل کرده است، در صحیح مسلم ببینید. و نیز مى توان، در کتاب هاى صحیح بخارى و صحیح مسلم، ملاحظه نمود که منصور، اعمش، زبید، حکم و ابن عون از او روایت نقل کرده اند.
همچنین، در صحیح مسلم آمده است که فضیل بن عمرو، مغیره، زیاد بن کلیب، واصل، حسن بن عبیداللّه، حماد بن ابى سلیمان و سماک، از وى حدیث نقل نموده اند.
ابراهیم در سال 50 هـ.ق متولد شد و در سال 95 یا 96، چهار ماه پس از مرگ حجاج، جهان را بدرود گفت.(1)
تا کنون هیچ نظری برای این مطلب درج نشده است.