پاسخ اجمالی:
پیامبر(ص) برای پاسداشت اصل والای برادری در اسلام، هنگام ورود به مدینه، میان مهاجرین و انصار، پیمان برادری برقرار کرد و البته در این میان تناسب افراد در ایمان و فضائل و شخصیت اسلامی رعایت می شد. اما حضرت علی(ع) تنها ماند. وقتی امام عای(ع) علّت را از پیامبر(ص) پرسید، پیامبر(ص) فرمود: تو برادر من در دنیا و آخرت هستی و عهد اخوت را با وی برقرار ساخت.
پاسخ تفصیلی:
اخوت اسلامى و پیوند برادرى از اصول اجتماعى آیین اسلامى است. پیامبر اسلام به صورت هاى مختلف و گوناگون در ایجاد و استوار ساختن این پیوند، کوشش نموده است. از آن جمله پس از ورود به مدینه تصمیم گرفت میان مسلمانان مهاجر و انصار پیمان برادرى منعقد سازد، به این منظور روزى در اجتماع مسلمانان بپاخاست و فرمود: «تآخوا فى الله اخوین اخوین»؛ (در راه خدا، دو تا دوتا برادر شوید). آنگاه مسلمانان دوبدو دست یکدیگر را به عنوان برادرى فشردند و بدین ترتیب وحدت و همبستگى بین آنان استوارتر گردید.
البته در این پیمان نوعى هماهنگى و تناسب افراد با یکدیگر از نظر ایمان و فضیلت و شخصیت اسلامى رعایت مى شد. این معنا با دقت در وضع و حال افرادى که با هم برادر شدند به خوبى روشن مى گردد.
پس از آنکه براى هر یک از حاضران برادرى تعیین گردید، على(علیه السلام) که تنها مانده بود، با چشمان اشکبار به حضور پیامبر عرض کرد: بین من و کسى پیوند برادرى برقرار نساختى. پیامبر فرمود: تو برادر من در دو جهان هستى.(1) آنگاه بین خود و على(علیه السلام) عقد برادرى خواند.(2) این موضوع میزان عظمت و فضیلت على(علیه السلام) را به خوبى نشان مى دهد و روشن مى سازد که وى تا چه حد به رسول خدا نزدیک بوده است.(3)
تا کنون هیچ نظری برای این مطلب درج نشده است.