پاسخ اجمالی:
هر کس سوره انبیاء را بخواند خداوند حساب او را آسان مى کند و هر پیامبرى که نام او در قرآن ذکر شده با او مصافحه کرده و بر او درود مى فرستد و با همه پیامبران در باغ هاى پر نعمت بهشت، رفیق و همنشین مى گردد و در زندگى دنیا نیز در چشم مردم پر ابهت خواهد بود.
پاسخ تفصیلی:
از پیامبر گرامى اسلام(صلى الله علیه وآله) در فضیلت تلاوت این سوره چنین نقل شده: «مَنْ قَرَأَ سُورَةَ الاْ َنْبِیاءِ حاسَبَهُ اللّهُ حِساباً یَسِیراً وَ صافَحَهُ وَ سَلَّمَ عَلَیْهِ کُلُّ نَبِیّ ذُکِرَ اسْمُهُ فِی الْقُرْآنِ»؛ (هر کس سوره انبیاء را بخواند خداوند حساب او را آسان مى کند [و در محاسبه اعمالش روز قیامت سخت گیرى نخواهد کرد] و هر پیامبرى که نام او در قرآن ذکر شده با او مصافحه کرده و بر او درود مى فرستد). (1)
و از امام صادق(علیه السلام) مى خوانیم: «مَنْ قَرَأَ سُورَةَ الاْ َنْبِیاءِ حُبّاً لَها کانَ مِمَّنْ رافَقَ النَّبِیِّینَ أَجْمَعِینَ فِی جَنّاتِ النَّعِیمِ وَ کانَ مَهِیباً فِی أَعْیُنِ النّاسِ فِی الْحَیاةِ الدُّنْیا»؛ (هر کس سوره انبیاء را از روى عشق و علاقه بخواند، با همه پیامبران در باغ هاى پر نعمت بهشت، رفیق و همنشین مى گردد و در زندگى دنیا نیز در چشم مردم پر ابهت خواهد بود). (2)
جمله: «حُبّاً لَها»؛ (از روى عشق و علاقه به این سوره) در واقع کلیدى است براى فهم معنى روایاتى که در زمینه فضیلت سوره هاى قرآن به ما رسیده، یعنى هدف تنها تلاوت و خواندن الفاظ نیست، بلکه عشق به محتوا است و مسلماً عشق به محتوا بدون عمل معنى ندارد و اگر کسى چنین ادعائى کند که من عاشق فلان سوره ام، اما عملش بر ضد مفاهیم آن باشد دروغ مى گوید. (3)
تا کنون هیچ نظری برای این مطلب درج نشده است.