پاسخ اجمالی:
پيامبر اكرم(ص) درباره نحوه برخورد با يتيمان فرمودند: «اگر علاقه مند هستيد كه بعد از شما با فرزندانتان با عاطفه رفتار كنند، شما هم نسبت به بازماندگان ديگران، با عاطفه رفتار كنيد». اين عاطفه به منزله ملاطي است كه بناي اسلام و ايمان روي آن استوار است. سنگهاي سخت و آجرها و خشتها با آن ملاط روي هم استوار و قصر محكمي ساخته مي شود. خداوند تهديد فرموده است كه: نسبت به بازماندگان ديگران ستم نكنيد كه به بچه هاي شما همين ستم تحميل مي شود.
پاسخ تفصیلی:
پيامبر اكرم(صلی الله عليه و آله و سلم) درباره توجه به يتيمان جامعه فرمودند: «وَ تَحَنَّنُوا عَلَى أَيْتَامِ النَّاسِ كَمَا يُتَحَنَّنُ عَلَى أَيْتَامِكُم» اگر علاقه مند هستيد كه بعد از شما با فرزندانتان با عاطفه رفتار كنند، شما هم نسبت به بازماندگان ديگران، با عاطفه رفتار كنيد. اين عاطفه به منزله ملاطي است كه بناي اسلام و ايمان روي آن استوار است. سنگهاي سخت و آجرها و خشتها با آن ملاط روي هم استوار و قصر محكمي ساخته مي شود. همان نرمشي كه افراد و اعضا را به هم مرتبط مي كند. خداوند تهديد فرموده است كه: «وَ لْيَخْشَ الَّذينَ لَوْ تَرَکُوا مِنْ خَلْفِهِمْ ذُرِّيَّةً ضِعافاً خافُوا عَلَيْهِمْ فَلْيَتَّقُوا اللَّهَ وَ لْيَقُولُوا قَوْلاً سَديداً».(1) نسبت به بازماندگان ديگران ستم نكنيد كه به بچه هاي شما همين ستم تحميل مي شود.
انسان پس از مرگ از جريان خانوادگيش باخبر است. اگر روزها آزاد باشد سري به منزل مي زند. مردگاني كه آزادتر بوده و امكانات بهتري دارند هر روز به منزل سر مي زنند و آنان كه گرفتارند هفته اي يك بار و بعضي ماهي يك بار و بعضي ديگر سالي يك بار، بالاخره سري به منزل مي زنند. اين طور نيست كه به كلي ارتباط قطع بشود.(2)
روح حاكم در جامعه اسلامي بايد روح ملاطفت و ملايمت با همه اقشار جامعه باشد، مسلمان و غير مسلمان؛ گرچه مؤمن ويژگي خاصي دارد. امام صادق(عليه السلام) به اسحاق بن عمار فرمودند: «صَانِعِ الْمُنَافِقَ بِلِسَانِكَ وَ أَخْلِصْ وُدَّكَ لِلْمُؤْمِنِ وَ إِنْ جَالَسَكَ يَهُودِيٌّ فَأَحْسِنْ مُجَالَسَتَهُ»(3) شما نسبت به هر انساني مؤدب باشيد، خواه مسلمان خواه كافر، ادب جزء وظايف اسلامي است؛ حتي اگر با يهودي برخورد كردي نشستن با او را نيكو نما. چه خوب است اگر اين روح در جامعه حاكم باشد.(4)
تا کنون هیچ نظری برای این مطلب درج نشده است.