پاسخ اجمالی:
چشم انسان با هزینه کم بیشترین و دقیق ترین و با کیفیت ترین صحنه ها را در تمام جهات ضبط می کند؛ بدون اینکه نیاز به تنظیم و یا کمک چیز دیگری داشته باشد. سطح بیرونی چشم تا پایان عمر دائما مرطوب است و آب اضافی آن از طریق روزنه هایی که به بینی راه دارد خارج می شود و همه اینها نشانه عظمت و قدرت خداوند است.
پاسخ تفصیلی:
یکی از شگفتی های خلقت دستگاه بینایی و خلقت چشم است. دوربين ها و دستگاه هاى عكسبردارى از روى عملكرد چشم طرح ريزى شده اند؛ اما چشم كجا و اين دستگاه ها كجا، يك صحنه را كه مى خواهند عكسبردارى يا فيلمبردارى كنند چندين نفر بايد همکاری كنند، ولى چشم ما در شبانه روز مى تواند حتى بيش از يك ميليون عكس بگيرد، بدون اين كه احتياج به تنظيم توسط شىء خارجى داشته باشد. با كم شدن نور مردمك چشم بزرگ تر شده تا نور بيشترى را به داخل هدايت كند و با زياد شدن نور مردمك كوچك شده تا نور كمترى داخل چشم شود و اين مسئله را مى توان در اتاق تاريك و يا فضاى باز پرنور يا در برابر آينه قرار گرفتن تجربه نموده و ملاحظه كرد كه چگونه در فضاى تاريك مردمك كوچك و در فضاى روشن مردمك بزرگ مى شود.
تنظيم اتوماتيك چشم را مى شود در لحظه رفتن برق، در شب مشاهده كرد كه به محض برق رفتن مدتى چشم به فرصت تطبيق نياز دارد تا بتواند با بزرگ كردن مردمك نور بيشترى را جذب چشم كند، يا بالعكس در موقع برق آمدن مدتى فرصت مى خواهد تا مردمك كوچك شود، چشم انسان داراى دو عضله در دو طرف است كه اگر بخواهد از دور عكسبردارى كند، عضله ها كشيده و تحدب عدسى كم مى شود، اما وقتى مى خواهد خط كتاب نزديك را عكسبردارى كند عضله هاه شل شده و تحدّبش زياد مى شود و اين عمل، در دستگاه هاى عكسبردارى يا فيلمبردارى احتياج به تنظيم خارجى دارد.
دوربين ها براى عكسبردارى هزينه زيادى جهت تهيه فيلم و غيره لازم دارد، ولى استاد مى فرمود در كتابى ديده ام قريب به اين مضمون كه مقدار انرژى براى حرارت دادن 1 گرم آب كه بسيار ناچيز است اگر در چشم انسان باشد 50 سال مى تواند با آن عكسبردارى كند؛ چقدر كم مصرف! هزينه كمتر محصول بيشتر و دقيق تر و ظريف تر و هماهنگ با تمام نيازها و احتياج ها.
دوربين ها براى عكسبردارى از شش جهت بالا، پايين، جلو، عقب، راست و چپ نياز به گردش توسط فيلمبردار يا عكاس دارد، ولى دوربين هاى بدن ما يعنى چشمان ما بدون نياز به حركت سر، حركت مى كند زيرا عضلاتى در اطراف آن تعبيه شده كه گردش به شش طرف را براى انسان ميسر مى كند، بدون اين كه زحمت حركت سر را داشته باشد.
از عجايب خلقت چشم اين است كه سطح روئين آن دائماً مرطوب است و گرنه سطح چشم در اثر حركت پلك ها خراشيده و به تدريج زخم مى شد، خداوند چشمه هايى در ژرفاى چشم قرار داده كه آهسته آهسته مى جوشد و در طول 80 سال عمر خشك نمى شود، اگر اين همه آب بخواهد در درون چشم بماند، امكان پذير نيست. به همين جهت روزنه اى به بينى باز شده كه درون بينى را هم مرطوب مى كند و در واقع آب هاى غير مورد نياز چشم از اين دريچه به بيرون راه پيدا كرده و از تراكم آب ها جلوگيرى مى شود. اگر اين روزنه مسدود شود چشم ريزش آب پيدا مى كند: «العظمة لله الواحد القهار» اين چه قدرت نمايى است؟ آيا خالق اين چشم طبيعت بى شعور است؟ آيا خالق اين چشم از انعكاس نور در عدسى ها و قوانين ديگر حاكم بر چشم باخبر نبوده؟! چه آدم بى خردى باشد كه بگويد سازنده و خلاق اين دستگاه بى خبر بوده است!(1)
تا کنون هیچ نظری برای این مطلب درج نشده است.