پاسخ اجمالی:
اگرچه مذهب شیعه دارای فرقههای مختلفی است ولى معروفترين آنها شيعيان دوازده امامى هستند كه در سراسر جهان حضور داشته و در كشورهایی مانند: ايران، عراق و بحرين اكثريّت قاطع جمعیت را به خود اختصاص داده اند. شيعيان امامیه، مراكز علمى بزرگى با هزاران عالم و طالب علم دارند که خدمات، تالیفات و تصانيف بسيار گرانبهايى در فنون اسلامى و علوم بشرى ارائه داده اند.
پاسخ تفصیلی:
اگرچه مذهب شيعى منحصر به «اماميّه اثنى عشريّه» نيست و شعب و فرق ديگرى مانند زيّديه [كه تنها به چهار امام عقيده دارند] و اسماعيليه [كه هفت امامى هستند] و بعضى ديگر وجود دارند؛ ولى بى شك معروفترين و مشهورترين آنها شيعيان دوازده امامى هستند كه قسمت مهمى از مسلمانان را در سراسر جهان تشكيل مى دهند. در بعضى از كشورها مانند ايران و عراق و بحرين اكثريّت قاطع دارند و در بعضى ديگر، گروه عظيمى را تشكيل مى دهند مانند غالب كشورهاى اسلامى.
شيعيان دوازده امامى مراكز علمى بزرگى دارند كه ده ها هزار عالم و طالب علم در آن مشغول به تحقيق و تدريس و فراگرفتن علوم اسلامى مى باشند.
ده ها هزار كتاب از سوى علماى شيعه درباره عقائد اسلامى، فقه، اصول، تفسير، حديث، فلسفه، رجال، درايه و تاريخ اسلام تأليف و چاپ و منتشر شده است.
مرحوم محقق عاليقدر شيخ آقا بزرگ تهرانى در كتاب «الذريعة الى تصانيف الشّيعه» كه در 26 جلد به چاپ رسيده است، نام ده ها هزار كتاب از كتب علماى شيعه را با ذكر مؤلّفين آنها و شرح كوتاهى درباره هر يك ذكر كرده و روشن مى سازد كه تا چه مقدار دانشمندان و علماى شيعه به علوم اسلامى خدمت كردند و چگونه تصانيف بسيار گرانبهايى در همه فنون اسلامى و علوم بشرى از خود به يادگار گذاردند.
خوب است كسانى كه اين حقايق را باور ندارند از مراكز علمى تشيّع در مناطق مختلف جهان ديدن كنند، طلاّب و فضلاء و علماى آنها را كه در علوم مختلف اسلامى مهارت بسيار دارند از نزديك ببينند و كتابخانه هاى آنها را كه مملّو از كتب علمى اين دانشمندان و همچنين كتب علمى دانشمندان اهل سنّت است مورد بررسى قرار دهند و فقها، متكلّمان، مفسّران قرآن، نويسندگان زبردست، گويندگان و حافظان قرآن را كه بسيار فراوان اند از نزديك ملاحظه كنند.
متأسفانه سانسور شديدى كه بر بسيارى از محافل خبرى اسلامى و همچنين غالب كتابخانه هاى معروف كشورهاى اسلامى حاكم است، تاكنون اجازه نداده است كه محقّقان بى طرف اهل سنّت، پيروان مكتب اهل بيت(عليهم السلام) و علماء و آثار علمى آنها را به روشنى بشناسند.
در اينجا كتابخانه ها مملّو از كتاب هاى علماى اهل سنّت در كنار كتاب هاى علماى شيعه است و هيچ تفاوتى ميان آنها از نظر حضور در كتابخانه ها ديده نمى شود و هيچ كس هم خطرى از اين نظر بر مذهب خود احساس نمى كند؛ ولى كتابخانه هاى برادران اهل سنّت غالباً شكل ديگرى دارد و از ده ها هزار اثر معروف علمى شيعه در آنجا چيزى ديده نمى شود يا فقط مقدار كمى وجود دارد!
به هر حال اميدواريم روزى فرا برسد كه محققان با بى نظرى كامل آنچه را كه در بالا گفته شد مورد دقّت و بررسى قرار دهند و جمعيّت شيعه اماميّه را - آن چنان كه هستند نه آن چنان كه دشمنانشان مى گويند يا از بلندگوهاى استعمار به گوش مى رسد - بشناسند و به يقين، آن روز شاهد برخوردهاى تازه اى در جهان اسلام با پيروان اين مكتب خواهيم بود و دنياى اسلام از تفاهم و انسجام بهترى برخوردار خواهد شد.(1)
تا کنون هیچ نظری برای این مطلب درج نشده است.