پاسخ اجمالی:
محمّد بن طلحه شافعى از قول امام بیهقى نقل کرده است: «هر که مى خواهد دانش آدم، و تقواى نوح، و بردبارى ابراهیم، و شکوه و عظمت موسى، و عبادت عیسى را ببیند، على بن ابى طالب را بنگرد».
پاسخ تفصیلی:
کمال الدین، ابوسالم، محمّد بن طلحه شافعى مى گوید: از جمله مناقب على بن ابى طالب، حدیثى است که امام بیهقى در کتابى که درباره فضائل صحابه نگاشته، با سلسله سندى که به رسول خدا(صلى الله علیه وآله) مى انجامد، نقل کرده است. حدیث چنین است:
«مَنْ أرادَ أنْ یَنْظُرَ إلى آدَمَ فی عِلْمِهِ وَ إلى نوح فی تَقْواهُ وَ إ لى إبْراهیمَ فی حِلْمِهِ وَ إلى مُوسى فی هَیْـبَتِهِ وَ إلى عیسى فی عِبادَتِهِ، فَلْیَنْظُرْ إلى عَلیِّ بْنِ أبی طالِب».
(هر که مى خواهد دانش آدم، و تقواى نوح، و بردبارى ابراهیم، و شکوه و عظمت موسى، و عبادت عیسى را ببیند، على بن ابى طالب را بنگرد).
بدین گونه، پیامبر(صلى الله علیه وآله) با این سخن، براى على(رضی الله عنه) دانشى مانند دانش آدم و تقوایى همچون تقواى نوح و بردبارى اى بسان بردبارى ابراهیم و هیبتى شبیه هیبت موسى و عبادتى همانند عبادت عیسى را اثبات فرموده است. در این حدیث، به روشنى، به دانش و تقوا و بردبارى و هیبت و عبادت على(رضی الله عنه) و به اوج همانندى آن حضرت با این پیامبران مرسل ـ صلوات الله علیهم أجمعین ـ در صفات یاد شده و مناقب بر شمرده شده، اشاره رفته است(1).(2)
تا کنون هیچ نظری برای این مطلب درج نشده است.