پاسخ اجمالی:
ابن مردویه، نقل کرده: حارث اَعوَر، پرچمدار على بن ابى طالب گفت: به ما رسیده است که پیامبر(ص) در میان اصحابش فرمود: «دانش آدم و فهم نوح و حکمت ابراهیم را به شما نشان خواهم داد».طولى نکشید که على(ع) بر آن جمع وارد شد. پس ابوبکر گفت: یا رسول الله! آیا مردى را با سه تن از فرستادگان الهى مقایسه کردى؟ آفرین به این مرد! اى پیامبر! این مرد کیست؟پیامبر(ص) پاسخ داد: آن مرد ابوالحسن، على بن ابى طالب است. ابوبکر گفت: آفرین! آفرین، اى ابوالحسن! کجا همانندى برایت یافت مى شود؟
پاسخ تفصیلی:
موفّق بن احمد خوارزمى مى گوید: شهردار دیلمى، براى ما روایت کرد: ابوالفتح، عبدوس بن عبدالله بن عبدوس همدانى، از ابوطالب، مفضّل بن محمّد بن طاهر جعفرى، از حافظ ابوبکر، احمد بن موسى بن مردویه بن فورک اصفهانى، براى ما نقل کرد: محمّد بن احمد بن ابراهیم، از حسین بن على بن حسین سکونى، از سوید بن مسعر بن یحیى بن حجّاج نهدى، از شریک، از ابواسحاق، از حارث اَعوَر(1)، پرچمدار على بن ابى طالب روایت کرد که وى گفت: به ما رسیده است که پیامبر(صلى الله علیه وآله) در میان گروهى از اصحابش فرمود:
«أُریکُمْ آدَمَ فی عِلْمِهِ وَ نُوحاً فی فَهْمِهِ وَ إبْراهیمَ فی حِکْمَتِهِ».
(دانش آدم و فهم نوح و حکمت ابراهیم را به شما نشان خواهم داد).
طولى نکشید که على(علیه السلام) بر آن جمع وارد شد. پس ابوبکر گفت: یا رسول الله! آیا مردى را با سه تن از فرستادگان الهى مقایسه کردى؟ آفرین به این مرد! اى پیامبر! این مرد کیست؟
پیامبر(صلى الله علیه وآله) پاسخ داد: اى ابوبکر! آیا او را نمى شناسى؟
ابوبکر گفت: خدا و فرستاده اش داناترند که او کیست.
پیامبر(صلى الله علیه وآله) فرمود: آن مرد ابوالحسن، على بن ابى طالب است.
ابوبکر گفت: آفرین! آفرین، اى ابوالحسن! کجا همانندى برایت یافت مى شود؟(2).(3)
تا کنون هیچ نظری برای این مطلب درج نشده است.