پاسخ اجمالی:
کسى که سوره فجر را در ده شب اول ذى الحجة بخواند، خداوند گناهان او را مى بخشد، و کسى که در سایر ایام بخواند، براى قیامتش نور و روشنائى خواهد بود؛ و اگر این سوره که سوره امام حسین(ع) است را در نماز واجب و مستحب بخواند در قیامت در درجه آن حضرت(ع) از بهشت خواهد بود.
پاسخ تفصیلی:
در فضیلت تلاوت این سوره، در حدیثى از پیغمبر اکرم(صلى الله علیه وآله) مى خوانیم: «مَنْ قَرَأها فِی لَیال عَشْر غَفَرَ اللّهُ لَهُ وَ مَنْ قَرَأَها سائِرَ الأَیّامِ کانَتْ لَهُ نُوراً یَوْمَ الْقِیامَةِ»؛ (کسى که آن را در شب هاى دهگانه [ده شب اول ذى الحجة] بخواند، خداوند گناهان او را مى بخشد، و کسى که در سایر ایام بخواند، براى قیاتش نور و روشنائى خواهد بود). (1)
و در حدیثى از امام صادق(علیه السلام) مى خوانیم: «سوره فجر را در هر نماز واجب و مستحب بخوانید که سوره حسین بن على(علیهما السلام) است، هر کس آن را بخواند با حسین بن على(علیهما السلام) در قیامت در درجه او از بهشت خواهد بود». (2)
معرفى این سوره به عنوان «سوره حسین بن على»(علیهما السلام) ممکن است به خاطر این باشد که: مصداق روشن «نفس مطمئنه» که در آخرین آیات این سوره مخاطب واقع شده، حسین بن على(علیهما السلام) است، همان گونه که در حدیثى از امام صادق(علیه السلام) ذیل همین آیات آمده است.
و یا به خاطر این که: لیالى عشر(شب هاى دهگانه) یکى از تفسیرهایش شب هاى دهگانه آغاز محرّم است، که رابطه خاصى با حسین بن على(علیهما السلام) دارد.
و به هر حال، این همه پاداش و فضیلت از آن کسانى است که تلاوت آن را مقدمه اى براى اصلاح خویش و خودسازى قرار دهند. (3)
تا کنون هیچ نظری برای این مطلب درج نشده است.