پاسخ اجمالی:
در این مورد چند احتمال وجود دارد: 1- اينكه كثرت اموال در دست مردم از راه معجزه و به بركت وجود امام زمان(عج) در ميان مردم باشد که البته اين احتمال از جهاتى قابل مناقشه است. 2- اينكه وفور مال و نعمت ها به جهت گسترش زراعت و كشاورزى و تجارت است. 3- اينكه توفير مال به جهت دسترسى و سيطره بر بانك هاى بزرگ در عالم باشد، به جهت آن كه بيشتر اموالى كه در آنها نهفته اند غصبى و حرام و نامشروع است، لذا حكومت عدل جهانى آنها را به طور مساوات بين مردم تقسيم مى كند.
پاسخ تفصیلی:
در مورد پاسخ به اين سؤال كه «كثرت اموال» در «عصر ظهور» از چه راهى حاصل مى شود؟ بايد گفت: چند احتمال وجود دارد:
1. اينكه كثرت اموال در دست مردم از راه معجزه و به بركت وجود امام زمان(عجل الله تعالى فرجه) در ميان مردم باشد. اين احتمال از جهاتى قابل مناقشه است:
اولاً: اين نظريه، خلاف قانون معجزات است؛ زيرا قرار نيست كه همه كارها با معجزه صورت پذيرد. سعادت انسان - كه عصر ظهور زمينه ساز آن است - در اين است كه از راه طبيعى به كمال خود برسد.
ثانياً: سياق روايات در اين باب به تشكيل نظام اقتصادى عادل اشاره دارد كه بشر مى تواند در پرتو آن درآمد كافى و وافر داشته باشد و اين معنا با اعجاز سازگارى ندارد.
2. اينكه وفور مال و نعمت ها به جهت گسترش زراعت و كشاورزى و تجارت است، گرچه الطاف خداوند متعال نيز در توفير اين گونه نعمت ها مؤثر است.
3. اينكه توفير مال به جهت دسترسى و سيطره بر بانك هاى بزرگ در عالم باشد، به جهت آن كه بيشتر اموالى كه در آنها نهفته اند غصبى و حرام و نامشروع است، لذا حكومت عدل جهانى آنها را به طور مساوات بين مردم تقسيم مى كند.(1)
تا کنون هیچ نظری برای این مطلب درج نشده است.