عالم عجیب ستارگان!

SiteTitle

صفحه کاربران ویژه - خروج
ورود کاربران ورود کاربران

LoginToSite

SecurityWord:

Username:

Password:

LoginComment LoginComment2 LoginComment3 .
SortBy
 
سوگندهاى پربار قرآن
فلسفه سوگند به آسمان و ستارگان درخشان:هدف از سوگندها: توجّه به معاد و قیامت

ستارگان آسمان براى خود عالمى دارند، و براى ما انسانها هم عالمى!

از دید ما انسانها آنها مایه زینت آسمانها، و ابزار هدایت زمینیان در تاریکیها و ظلمات هستند. زمانهاى گذشته که بشر نه قطب نمایى داشت، و نه در جادّه ها و دریاها علامت و نشانه اى بود، ستارگان تنها وسیله هدایت انسانها گمگشته بودند. قرآن مجید در این باره مى فرماید:

«(وَهُوَ الَّذِى جَعَلَ لَکُمُ النُّجُومَ لِتَهْتَدُوا بِهَا فِى ظُلُمَاتِ الْبَرِّ وَالْبَحْرِ قَدْ فَصَّلْنَا الاْیَاتِ لِقَوْم یَعْلَمُونَ); او کسى است که ستارگان را براى شما قرار داد، تا در تاریکیهاى خشکى و دریا، به وسیله آنها راه یابید! ما نشانه ها (ىِ خود) را براى کسانى که مى دانند، (و اهل فکر و اندیشه اند) بیان داشتیم!».(1)

و اینکه در برخى از روایات، حضرات معصومین(علیهم السلام) به ستارگان آسمان تشبیه شده اند(2)، از همین جهت است; چرا که این ستارگان زمینى، انسانهاى متحیّر و سرگردانِ در مسائل معنوى را به سر منزل مقصود هدایت مى کنند. خلاصه اینکه ستارگان از دید ما انسانها عالم عجیبى دارند.

آنها براى خودشان نیز عالم عجیبى دارند; چرا که بسیارى از آنها مسکونى اند، و چه بسا ساکنین آنها افرادى به مراتب با هوش تر از ساکنان کره خاکى ما باشند، چرا که امواج دریافتى از سایر کرات نشان از پیشرفت و ترقّى آنها مى دهد. زیرا آنها مى توانند با ما ارتباط برقرار کنند، امّا ما عاجز از برقرارى ارتباط با آنها هستیم. هر چند زبان مشترکى بین ما و آنها نیست که همدیگر را درک کنیم، ولى همین قدر مى دانیم که آنها موجوداتى هستند با استعدادى برتر و توانى بالاتر.

بعضى از دانشمندان معتقدند که: «میلیونها ستاره مسکونى وجود دارد!» چون شرائط حیات و زندگى، منحصر در کره خاکى ما نیست، بلکه در میلیونها ستاره این شرایط مهیّاست. بنابراین بعید نیست ساکنینى نیز در آن ستاره ها وجود داشته باشد. این نظریّه اى است که دانشمندان عصر ما ابراز کرده و تازه به آن دست یافته اند. در حالى که بیش از 1400 سال قبل حضرت على(علیه السلام) در این مورد فرمودند:

«هذِهِ النُّجُومُ الَّتِی فِی السَّماءِ مَدائِنَ مِثْلُ الْمَدائِنِ الَّتى فِی الاْرْضِ مَرْبُوطَةٌ کُلُّ مَدینَة اِلى عَمُود مِنْ نُور; این ستارگانى که در آسمان مشاهده مى کنید، شهرهایى هستند همچون شهرهاى مسکونى زمین، این شهرهاى آسمانى به وسیله ستونهاى نورى با هم در ارتباط هستند».(3)

آیا منظور از «عمود نور» امواج رادیویى و مانند آن است، یا این ارتباط به شکل دیگرى است؟

آیا این ستارگان مسکونى پیامبران مخصوص به خود دارند؟ یا پیامبر اسلام(صلى الله علیه وآله)پیامبر آنها نیز هست، و فرستادگانى براى راهنمائیشان به سوى آنها فرستاده است؟

سؤالات فوق، و پرسشهاى دیگر در مورد ستارگان مسکونى آسمان، براى هر انسان پرسشگرى وجود دارد. امّا آنچه مسلّم وقطعى است اینکه ما ساکنان کره زمین تافته جدا بافته نیستیم، و حیات و زندگى اختصاص به کره خاکى ما زمینیان ندارد.


1 . انعام، آیه 97 .

2 . در حدیثى از حضرت امیرالمؤمنین(علیه السلام) مى خوانیم: «مثل اهل بیتى مثل النجوم» و در روایت دیگرى از پیامبر اسلام(صلى الله علیه وآله) خطاب به حضرت على(علیه السلام) آمده است: «انت نجم بنی هاشم» (بحارالانوار، ج 24، ص 82).

3 . بحارالانوار، ج 55، ص 91 .

فلسفه سوگند به آسمان و ستارگان درخشان:هدف از سوگندها: توجّه به معاد و قیامت
12
13
14
15
16
17
18
19
20
Lotus
Mitra
Nazanin
Titr
Tahoma