پاسخ اجمالی:
اينكه در روايات ظهور آمده: «کَمَا مُلِئَتْ ظُلْماً وَ جَوْراً» منافاتي با صالح بودن مردم قبل از ظهور ندارد؛ چون اولاً: در بيشتر روايات جمله «كما ملئت» آمده، نه «بعد ما ملئت» و اين جمله در حقيقت تشبيه حكومت پر از عدل است به حكومت پر از ظلم. ثانياً: گسترش ظلم، علت ظهور نیست؛ بلكه جزء وقایع مقارن ظهور است. ثالثاً: اين روايات خبر از واقعيت خارجى در هنگام ظهور مى دهد، نه اينكه مردم را تشويق به ظلم كند تا با گسترش آن، حضرت ظهور كند.
پاسخ تفصیلی:
در روايات ظهور چنين آمده است كه: «کَمَا مُلِئَتْ ظُلْماً وَ جَوْراً». سؤال اين است كه آيا اين روايات با صالح بودن مردم قبل از ظهور منافات دارد؟
در پاسخ چند نكته را بايد خاطر نشان ساخت:
اولاً: در بيشتر روايات جمله «كَمَا مُلِئَتْ ...» به كار رفته نه «بعد ما ملئت» و اين جمله در حقيقت تشبيه حكومت پر از عدل است به حكومتى پر از ظلم؛ يعنى همانطور که حكومتى پر از ظلم مى شود، حكومت حضرت پر از عدل خواهد بود.
ثانياً: در اين روايات، گسترش ظلم و تعدى و تجاوز، علت براى ظهور نیست؛ بلكه به عنوان وقایع مقارن ظهور است.
ثالثاً: در اين روايات، خبر از واقعيتى خارجى در هنگام ظهور مى دهد، نه اينكه مردم را تشويق به ظلم كند، تا با گسترش دادنِ آن، حضرت ظهور كند؛ بلكه ما وظيفه داريم گسترش دهنده عدالت، يعنى همان چيزى باشيم كه حضرت به جهت آن ظهور مى كند و در اين امر بزرگ سهيم شويم.(1)
تا کنون هیچ نظری برای این مطلب درج نشده است.