«لعن الله المحلل و المحلل له».

SiteTitle

صفحه کاربران ویژه - خروج
ورود کاربران ورود کاربران

LoginToSite

SecurityWord:

Username:

Password:

LoginComment LoginComment2 LoginComment3 .
SortBy
 
180 پرسش و پاسخ
127 ـ فلسفه محلّل چیست؟128 ـ فلسفه نگهداشتن عدّه چیست؟

«خداوند لعنت مى کند محلل و آن کسى که محلل براى او اقدام کند(1).

بنابراین باید گفت هدف این بوده که با این ازدواج مرد و زن را بعد از سه مرتبه طلاق و طلاق کشى از یکدیگر جدا کرده تا هریک زندگى دلخواه براى خود تشکیل دهند، و ازدواج که خود امریست بسیار مقدّس احیاناً دستخوش تمایلات شیطانى همسر اوّل قرار نگیرد.

البته از آنجا که اسلام پیوسته بخواسته هاى عاقلانه احترام گذارده، و از هر روزنه اصلاحى نیز استفاده مى کند، مى گوید «اگر این پیوند نیز بهم خورد و دو همسر سابق مجدداً علاقه به یکدیگر پیدا کردند، و بطور جدّى تصمیم بر انجام وظائف خانوادگى گرفتند مانعى از رجوع نخواهند داشت، و این ازدواج جدید حکم تحریم را برمى دارد لذا نام «محلل» به آن داده اند.

و از اینجا روشن مى گردد که محلل بعنوان یک مسئله و حکم در اسلام مطرح نیست، بلکه سخن از ازدواج مجدد است علاوه بر آیه از اخبار نیز این معنى بخوبى استفاده مى شود.

با یک مطالعه، این نکته نیز بدست مى آید که بحث از ازدواج واقعى و جدّى است، و امّا اگر کسى از اوّل قصد ازدواج دائم نداشته باشد و تنها صورت سازى کند تا عنوان محلل صورت پذیرد، چنین نکاحى هیچ اثرى نخواهد داشت زیرا در این صورت علاوه بر آنکه ازدواج دوّم باطل است مرد اوّل هم بر زن حلال نمى گردد و ممکن است حدیث سابق (لعن الله المحلل و المحلل له) نیز اشاره به این نوع محلل بوده باشد.(1)

 


1 ـ المنار ج 2.

2 ـ تفسیر نمونه 2/123

127 ـ فلسفه محلّل چیست؟128 ـ فلسفه نگهداشتن عدّه چیست؟
12
13
14
15
16
17
18
19
20
Lotus
Mitra
Nazanin
Titr
Tahoma