127 ـ فلسفه محلّل چیست؟

SiteTitle

صفحه کاربران ویژه - خروج
ورود کاربران ورود کاربران

LoginToSite

SecurityWord:

Username:

Password:

LoginComment LoginComment2 LoginComment3 .
SortBy
 
180 پرسش و پاسخ
126 ـ آیا ازدواج موقّت در عصر پیامبر (ص) بوده است؟«لعن الله المحلل و المحلل له».

بعد از طلاق سوّم، زن و مرد باید براى همیشه از هم جدا شوند، مگر در صورتى که زن همسر دیگرى انتخاب کند و پس از آمیزش جنسى از او طلاق گیرد در این صورت اگر بخواهد با شوهر اول آشتى کند مانعى ندارد، در اینجا این سؤال مطرح مى شود که فلسفه این دستور اسلامى چیست؟

طلاق در شرائط خاصّى همانند ازدواج یک امر حیاتى و ضرورى به شمار مى رود، و لذا آنرا اسلام جایز شمرده است، ولى چون از هم پاشیدن خانواده ها نیز ضربه هاى جبران ناپذیرى به فرد و اجتماع وارد مى سازد از عوامل گوناگونى براى جلوگیرى از طلاق تا آنجا که ممکن است استفاده شده.

موضوع ازدواج مجدد یا «محلل» یکى از آن عوامل است زیرا ازدواج رسمى زن، بعد از سه طلاق با مرد دیگر، سد بزرگى براى ادامه طلاق و طلاق کشى خواهد بود، کسى که مى خواهد دست به طلاق سوم بزند با توجه به اینکه یقین دارد با این طلاق، همسرش براى همیشه از آن دیگرى خواهد بود، این عمل وجدان او را جریحه دار ساخته و تا مجبور نشود معمولاً دست به چنین کارى نخواهد زد.

در حقیقت موضوع محلل و یا صحیح تر، ازدواج دائمى مجدد زن با همسر دیگر مانعى است که بر سر راه مردان بوالهوس و فریبکار گذارده شده است، تا زن را بازیچه هوسهاى سرکش خود نسازند، و به طور نامحدود از قانون طلاق و رجوع استفاده نکنند:

شرائطى که در این ازدواج گذارده شده مانند: دائمى بودن آن، مى فهماند هدف این پیوند جدید این نبوده که راهى براى به هم رسیدن زن و شوهر اوّل بوده باشد، و بنابراین نمى توان از این قانون سوء استفاده کرد و با انجام یک ازدواج موقّت مانع را از سر راه برداشت.

روایتى که بعضى مفسران اسلام در این زمینه نقل کرده اند بسیار مطلب را روشن مى کند، طبق این روایت: افرادى که صورت انحرافى این مسئله را انجام مى دهند یعنى دست به زناشوئى مى زنند بقصد اینکه زن بتواند به شوهر اوّل برگردد از رحمت خدا دورند.

126 ـ آیا ازدواج موقّت در عصر پیامبر (ص) بوده است؟«لعن الله المحلل و المحلل له».
12
13
14
15
16
17
18
19
20
Lotus
Mitra
Nazanin
Titr
Tahoma