اشاره

SiteTitle

صفحه کاربران ویژه - خروج
ورود کاربران ورود کاربران

LoginToSite

SecurityWord:

Username:

Password:

LoginComment LoginComment2 LoginComment3 .
SortBy
 
اخلاق در قرآن جلد ۳
راه فرار از دروغ (توریه)ترجمه

بارها گفته ایم مهمترین سرمایه یک جامعه اعتمادى است که افراد به یکدیگر دارند و هر چیزى که این اعتماد و همبستگى را تقویت کند مایه سعادت و پیشرفت جامعه است و هر کار بر آن لطمه وارد کند، عامل شکست و بدبختى است.

از مهمترین امورى که اعتماد عمومى و خصوصى را شکوفا مى کند وفاى به عهد و پیمان است که از فضایل مهم اخلاقى محسوب مى شود و به عکس، پیمان شکنى از بدترین رذایل اخلاقى است.

لزوم وفاى به عهد جزء سرشت و فطرت انسان ها است، و به تعبیر دیگر از فطریات انکارناپذیر است.

فطریات امورى هستند که هر انسانى آن را درک مى کند و مى پذیرد بى آنکه نیاز به دلیل و برهانى داشته باشد، خوبى عدالت، زشتى ظلم و همچنین اهمیت وفاى به عهد و ناپسند بودن پیمان شکنى، جزء واضح ترین فطریات هر انسان است که هر کس با مراجعه به وجدان خویش آن را درک مى کند و بر آن صحة مى گذارد. به همین دلیل در میان تمام اقوام و ملل اعم از آنها که صاحب دین و آیینى هستند یا از دین و مذهب بیگانه اند، پایبندى به عهد و پیمانها لازم شمرده مى شود، حتى پیمان شکنان سعى مى کنند بهانه و دستاویزى براى کار خود پیدا کنند تا به پیمان شکنى متهم نشوند، و اعتبار آنان از بین نرود، زیرا مى دانند اگر مردم آنها را به پیمان شکنى بشناسند هیچ کس براى قول ها و وعده ها و تعهدات آنها ارزشى قائل نخواهد شد، و پشتیبانى مردم را در همه چیز از دست مى دهد.

حتى در میان اقوام جاهلى پایبندى به عهد و پیمان از وظائف حتمى شمرده شده و سعى داشتند تا مى توانند عهد و پیمان خود را نشکنند، در آیات قرآن و روایات اسلامى نیز این مسأله به صورت گسترده اى مطرح شده و با قوى ترین تعبیرات و بیان ها بر لزوم وفاى به عهد تأکید شده است. و از پیمان شکنان سخت نکوهش به عمل آمده است.

با این اشاره به قرآن مجید باز مى گردیم و بخشى از آیات قرآن را در این زمینه یادآور مى شویم:

1ـ وَالْمُوفُونَ بِعَهْدِهِمْ اِذا عاهَدُوا.   (بقره ـ 177)

2ـ وَالَّذِینَهُمْ لاَِماناتِهِمْ وَ عَهْدِهِمْ راعُونَ.   (مؤمنون ـ 8) (معارج ـ 32)

3ـ وَ أَوْفُوا بِالْعَهْدِ اِنَّ الْعَهْدَ کانَ مَسْؤُلا.   (اسراء ـ 34)

4ـ بَلى مَنْ أَوْفى بِعَهْدِهِ وَ اتَّقى فَاِنَّ اللّهَ یُحِبُّ الْمُتَّقِینَ.   (آل عمران ـ 76)

5ـ اِلاَّ الَّذِینَ عاهَدْتُمْ مِنَ الْمُشْرِکِینَ ثُمَّ لَمْ یَنْقُصُوکُمْ شَیْئَاً وَ لَمْ یُظاهِرُوا عَلَیْکُمْ اَحَداً فَأَتِمُّوا اِلَیْهُمْ عَهْدَهُمْ اِلى مُدَّتِهِمْ اِنَّ اللّهَ یُحِبَّ الْمُتَّقِینَ.   (توبه ـ 4)

6ـ وَ أَوُفُوا بِعَهْدِ اللّهِ اِذا عاهَدْتُمْ وَ لا تَنْقُضُوا الاَْیْمانَ بَعْدَ تَوْکِیدِها وَ قَدْ جَعَلْتُمُ اللّهَ عَلَیْکُمْ کَفِیلا.   (نحل ـ 91)

7ـ وَ ما وَجَدْنا لاَِکْثَرِهِمْ مِنْ عَهْد وَ اِنْ وَجَدْنا اَکْثَرَهُمْ لَفاسِقِینَ.   (اعراف ـ 102)

8ـ اَوَ کُلَّما عاهَدُوا عَهْداً نَبَذَهُ فَرِیقٌ مِنْهُمْ بَلْ اَکْثَرُهُمْ لایُؤمِنُونَ.   (بقره ـ 100)

راه فرار از دروغ (توریه)ترجمه
12
13
14
15
16
17
18
19
20
Lotus
Mitra
Nazanin
Titr
Tahoma