حکم اموال مفقودالاثر

SiteTitle

صفحه کاربران ویژه - خروج
ورود کاربران ورود کاربران

LoginToSite

SecurityWord:

Username:

Password:

LoginComment LoginComment2 LoginComment3 .
SortBy
 
استفتائات جلد 2
ارث زوجینحبوه(اموال اختصاصى فرزند بزرگ)

سؤال 1348 ـ حدود چهارده سال پیش پدرم در جبهه جنگ تحمیلى مفقودالاثر گردید. على رغم اقدامات به عمل آمده، مدرکى دالّ بر شهادت ایشان از ارگانهاى مربوطه به دستمان نرسیده است; بلکه مدارکى شبهه اسیر شدن ایشان را ایجاد نموده است، به هر حال پدر بزرگ این جانب نیز تا چهار سال پیش در قید حیات بودند; مستحضرید مفقود شدن پدرم حدود ده سال جلوتر از درگذشت پدربزرگم بوده است، آیا از اموال منقول و غیر منقول پدربزرگم به پدرم و به ما چیزى تعلّق مى گیرد؟ آیا بقیّه ورثه مى توانند اموال به جاى مانده از پدربزرگم را تقسیم کنند و سهم الارث ما را ندهند؟ وظیفه ما و بقیّه ورثه چیست؟

جواب: باید سهم پدرتان را کنار بگذارند و به دست شخص امینى بسپارند و مادام که یقین به شهادت او حاصل نشود سهم پدر شما نزد او نگهدارى مى شود، و اگر ثابت شد که بعد از وفات پدربزرگ شهید شده است سهم او به شما و سایر ورثه او مى رسد.

سؤال 1349 ـ اگر تنها وارث متوفّى یا مقتولى مفقودالاثر شده باشد، آیا چنین مقتول و یا متوفّایى در حکم بلاوارث است؟

جواب: مادام که مرگ آن وارث ثابت نشود به حکم زنده است; و باید ارث او را نزد فرد امینى نگه داشت.

سؤال 1350 ـ برادرى داشتم که در جنگ مفقودالاثر شده و تا کنون هیچ خبرى از او به دست نیامده است. نامبرده، زن و یک فرزند دختر دارد و درآمد سالانه او یک صد هزار تومان مى باشد، از آن جا که فرزند او نیاز به کمک مالى دارد، آیا مى توان درآمد ایشان را به فرزندش داد و یا طبق وصیّت ایشان عمل کرد؟

جواب: تا زمانى که یقین به فوت او پیدا نکرده اید نمى توانید اموال او را تقسیم کنید، ولى باید از منافع آن به کسانى که واجب النّفقه او هستند، مانند همسر و فرزندش، به مقدار نیاز بپردازید.

سؤال 1351 ـ براى تقسیم میراث کسى که مفقود شده چه مقدار باید صبر کرد؟ آیا بدون فحص و جستجو ده سال و با فحص و جستجو چهار سال صبر کردن کافى است؟

جواب: باید بقدرى صبر کرد تا علم به مرگ مفقود حاصل شود.

ارث زوجینحبوه(اموال اختصاصى فرزند بزرگ)
12
13
14
15
16
17
18
19
20
Lotus
Mitra
Nazanin
Titr
Tahoma