احکام وضو

SiteTitle

صفحه کاربران ویژه - خروج
ورود کاربران ورود کاربران

LoginToSite

SecurityWord:

Username:

Password:

LoginComment LoginComment2 LoginComment3 .
SortBy
 
استفتائات جلد 2
شرایط وضوامورى که باید براى آنها وضو گرفت

سؤال 59 ـ شخصى چند سال پیش به علّت غدّه پروستات تحت عمل جرّاحى قرار گرفت، تا یک سال و نیم پیش هیچ گونه ناراحتى نداشته و فرایض دینى خود را انجام مى داد، اکنون مکرّر از وى ادرار خارج مى شود، به شکلى که حتّى امکان رسیدن به دستشویى نیست، وظیفه او چیست؟

جواب: هرگاه توانایى داشته باشد که خود را به اندازه وضو و نماز حفظ کند و بدن و لباس را پاک نگهدارد باید این گونه نماز بخواند و اگر این حالت در وسط نماز دست مى دهد و مى تواند ظرف آبى در کنار خود بگذارد و وضو بگیرد باید چنین کند و اگر این کار طبق آنچه قبلاً گفته شد مشقّت شدید داردمى تواند یک وضو براى نماز بگیرد و به همان حال نماز بخواند و بعداً نیز قضا لازم نیست.

سؤال 60 ـ این جانب از مدّتى قبل دچار بیمارى داخلى شده ام; از نشانه هاى آن تکرّر ادرار و باد شکم مى باشد، گاهى فکر مى کنم شاید جنبه وسواس داشته باشد، فقط در هنگام وضو گرفتن و یا نماز خواندن و یا نشستن در یک جا مقیّدم که چیزى از من خارج نشود; با توجّه به توضیحات فوق به دو سؤال زیر پاسخ دهید:

الف) آیا به احساس دوّم که فقط در مواقع خاص (وضو و نماز) به من دست مى دهد اعتنا نکنم؟

جواب: در مورد شک، مخصوصاً اگر ناشى از وسواس باشد، ابداً اعتنا نکنید.

ب) آیا به قطراتى که امکان دارد بعد از چند دقیقه از من خارج شود اعتنا نکنم، یا حکم دیگرى مى فرمایید؟

جواب: اگر استبرا کرده اید و قطرات مشکوک است که بول است یا چیز دیگر، باز اعتنا نکنید و اگر یقین دارید بول است، چنانچه تجدید وضو مایه مشقّت زیاد مى شود یک بار وضو براى هر نماز کافى است.

سؤال 61 ـ شخصى داراى دست و پاى اضافى است، چگونه وضو بگیرد؟

جواب: در صورتى که دست اضافى بالاى مرفق باشد و یکى اصلى و دیگرى فرعى باشد، اصلى را بشوید کافى است و اگر هر دو مانند یکدیگر هستند، هردو را بشوید ولى مسح با یکى کافى است و اگر پایین مرفق باشد احتیاطاً هر دو را بشوید و با هر دو مسح کند.

سؤال 62 ـ برادران جانبازى که از گردن به پایین قطع نخاع هستند و قدرت انجام وضو و تیمّم و گرفتن نایب را ندارند، تکلیفشان براى نماز چیست؟

جواب: اگر توانایى بر وضو و تیمّم و گرفتن نایب ندارند، با همان حال نماز بخوانند کافى است و در پیشگاه خداوند مقبول است.

سؤال 63 ـ کسى که به علّت جراحات جنگى بول و غائط او بى اختیار خارج مى شود، با توجّه به این که هیچ گونه احساسى ندارد تا بفهمد چه موقع از او خارج مى شود، آیا مى تواند با یک وضو، دو نماز بخواند؟

جواب: در صورتى که بول و مدفوع مرتّباً از او خارج مى شود، براى هر نماز یک وضو بگیرد و اگر احتمال مى دهد که بعد از گرفتن وضو براى نماز اوّل چیزى از او خارج نشده، مى تواند نماز دوّم را با آن بخواند.

سؤال 64 ـ کسى که از یک پا و یا از هر دو پا محروم است، چگونه وضو بگیرد؟

جواب: افعال وضو را بجا مى آورد و مسح پا از او ساقط است.

سؤال 65 ـ بعضى از فقها در موضوع شستن صورت در وضو تصریح کرده اند که سفیدى دو طرف جلو سر (نزعتان) از حدّ صورت خارج است، آیا این مطلب اتّفاقى است؟

جواب: در مورد خروج «نزعتان» ادّعاى اجماع شده است.

سؤال 66 ـ کسى که یک دست یا هر دو دست او از مرفق قطع شده و وضو و تیمّم برایش ممکن نیست، تکلیفش چیست؟

جواب: احتیاط آن است که اگر ممکن است صورت خود را زیر شیر یا مانند آن بشوید و پیشانى خود را آهسته بر چیزى که تیمّم بر آن جایز است بمالد و نماز بخواند، این در صورتى است که فاقد هر دو دست باشد; امّا اگر یک دست دارد از آن براى شسن صورت و سپس شستن دست و مسح سر و پا استفاده مى کند و تیمّم لازم نیست، و در همه این صورتها نماز و عبادات او صحیح و مقبول درگاه خداوند است.

سؤال 67 ـ اگر احتیاطاً چند بار مسح سر و پا را تکرار کنیم، آیا به وضو ضرر نمى رساند؟

جواب: از وسوسه اجتناب کنید; اگر دفعه اوّل مسح صحیح انجام شده تکرار نکنید، ولى اگر واقعاً در اوّلى شک دارید تکرار آن لازم است.

شرایط وضوامورى که باید براى آنها وضو گرفت
12
13
14
15
16
17
18
19
20
Lotus
Mitra
Nazanin
Titr
Tahoma