احکام نگاه کردن

SiteTitle

صفحه کاربران ویژه - خروج
ورود کاربران ورود کاربران

LoginToSite

SecurityWord:

Username:

Password:

LoginComment LoginComment2 LoginComment3 .
SortBy
 
استفتائات جلد 2
احکام لمسنفقه

سؤال 1029 ـ بیرون بودن مقدارى از موى سر، امروزه در شهرهاى بزرگ امرى عادى شده است، آیا مى توان از این جهت که این مقدار از موى سر بیرون است به آن نگاه کرد؟ (همانند برخى قبایل که معمولاً مقدارى از موى سر آنها در معرض دید است).

جواب: اگر با نهى از منکر رعایت نمى کنند مصداق «اِذا نُهینَ لا یَنْتَهینْ» هستند و نگاه کردن بدون تلذّذ و ریبه اشکالى ندارد.

سؤال 1030 ـ نگاه کردن به بدن نیمه عریان زنان در فیلمهاى غربى از نظر شرعى چه حکمى دارد؟ حدّ مجاز نگاه کردن به آن چقدر است؟ آیا بین زنان مسلمان و غیر مسلمان و اهل کتاب تفاوتى وجود دارد؟ نگاه کردن زنان به بدن نیمه عریان مردان در مسابقات ورزشى از قبیل شنا، وزنه بردارى و کشتى چه حکمى دارد؟

جواب: با توجّه به این که نگاه به فیلم ها مشاهده مستقیم نیست، نگاه کردن به آنها مصداق نگاه به نامحرم نمى باشد، مگر این که منشأ فسادى گردد، که در این صورت نگاه کردن به آنها در هر دو صورت حرام است.

سؤال 1031 ـ نگاه کردن به اعضاى جدا شده از بدن نامحرم چه حکمى دارد؟

جواب: اشکالى ندارد.

سؤال 1032 ـ فیلمبردارى و عکّاسى در بعضى از مجالس عروسى، که به علّت لاابالیگرى مسائل محرم و نامحرم احیاناً رعایت نمى شود، توسّط عکّاس زن که شغلش این کار است چه حکمى دارد؟

جواب: جایز نیست.

سؤال 1033 ـ استفاده هنرجویان رشته هنر از عکسها و مجلاّت خارجى، که بدن زن و مرد عریان را نشان داده است، چه حکمى دارد؟ با توجّه به این که بعضى از اساتید آنها تأکید دارند که براى به دست آوردن تجربه هنرى، لازم است.

جواب: جایز نیست.

سؤال 1034 ـ در کتاب تفسیر نمونه در شرح آیه 31 سوره نور آورده اید که: «از آیه استفاده مى شود زینتهایى که در صورت و دست باشد تابع صورت و دست مى باشد و پوشاندن آنها لازم نیست» آیا فتواى اجتهادى شما نیز چنین است؟ آیا اصلاح صورت و ابرو زینت است؟

جواب: فتواى اجتهادى ما هم همین است و اصلاح صورت و ابرو اشکالى ندارد.

سؤال 1035 ـ تدریس دبیران مرد در مدارس راهنمایى و دبیرستان هاى دخترانه چه حکمى دارد؟

جواب: چنانچه مراعات تمام موازین شرعى شود و مفاسدى بر آن مترتّب نشود اشکالى ندارد، ولى به یقین استفاده از دبیران همجنس به احتیاط نزدیکتر است.

سؤال 1036 ـ اگر انسان بداند وقتى به خیابان و بازار مى رود نگاهش به نامحرم مى افتد، وظیفه اش چیست؟

جواب: نظر و نگاه اتّفاقى حرام نیست; لکن عمداً نگاه نکند.

سؤال 1037 ـ با توجّه به این که زنان و مردان به همدیگر نامحرم مى باشند، آیا جایز است از مجلس مردان فیلمبردارى شود و در پشت پرده براى خواهران به صورت مستقیم و به وسیله تلویزیون مدار بسته نمایش دهند؟

جواب: در صورتى که مردان برهنه نباشند، اشکالى ندارد.

سؤال 1038 ـ آیا نشان دادن زنان بد حجاب یا بى حجاب، به عنوان مظهر فساد رژیم سابق، حتّى با استفاده از موى مصنوعى و کلاه گیس و استفاده از چهره پرداز زن، در فیلمهاى سینمایى تلویزیون و نمایش هاى روى صحنه مجاز است؟

جواب: براى نشان دادن مفاسد بدحجابى و بى حجابى راههاى بى اشکالتر پیدا مى شود.

سؤال 1039 ـ نگاه کردن به زنهایى که رعایت حجاب شرعى نکرده و بى مبالات هستند، در گذرها، یا به هنگام گفتگو، یا در وسایل نقلیّه، که طبعاً نگاه انسان به آنها مى افتد، چه حکمى دارد؟

جواب: نگاه قهرى و بدون قصد اشکالى ندارد.

سؤال 1040 ـ در این منطقه دیده مى شود که بعضى از زنها یا دختر خانمها در داخل کوچه و بیرون از حیاط خود (که محلّ عبور و مرور مردم مى باشد) مى نشینند و با هم صحبت مى کنند، نشستن یا توقّف خانمها در داخل کوچه از نظر شرعى چه حکمى دارد؟

جواب: در صورتى که مراعات حجاب شرعى را بنمایند و مزاحمت ایجاد نکنند، حرام نیست; ولى بهتر است این کار را ترک کنند.

سؤال 1041 ـ گروهى از خانواده ها مقیّد هستند که قبل از ثبت رسمى ازدواج، جهت محرمیّت و ارتباطات دختر باکره و پسر، عقد شرعى جارى شود. با عنایت به این که طبق قانونِ ثبت ازدواج، قبل از ثبت رسمى، عقد ممنوع است و از طرفى ثبت بدون ارتباطات و شناخت، متضمّن مشکلاتى، از جمله طلاق زودرس است که گاه حتّى در هفته هاى اوّلیّه ازدواج رخ مى دهد، و از سوى دیگر عقد شرعى بدون ثبت رسمى هم مشکلات دیگرى به وجود مى آورد که قانونگذار نیز این معنا را مراعات و به این خاطر آن را ممنوع نموده، بنابراین خواهشمندم بفرمایید که حدود شرعى ارتباط دختر و پسرى که حقیقتاً قصد ازدواج دارند تا چه میزانى است؟ اگر دیده شود بعضى از پسرها و دخترهایى که به رسم سنّتى نامزد هستند و در شهر تردّد دارند، از سوى مسئولین امر تحت تعقیب قرار مى گیرند، حکم چیست؟

جواب: مرد و زنى که مى خواهند با یکدیگر ازدواج کنند، مى توانند به مقدار لازم در جلسه اى بنشینند و یکدیگر را ببینند و با یکدیگر صحبت کنند و اگر در یک جلسه مقصود حاصل نشد، مى توانند در چند جلسه با هم بنشینند و صحبت کنند، سپس تصمیم بگیرند.

سؤال 1042 ـ آیا براى عکّاس مسلمان جایز است که از چیزهاى غیر اسلامى، مانند رقص، عکسبرداى کند؟

جواب: جایز نیست.

سؤال 1043 ـ نگریستن به مرد نامحرم چه حکمى دارد؟ آیا مى توان به مردانى که پیراهن آستین کوتاه مى پوشند، نگاه کرد؟

جواب: هرگاه نظر از روى شهوت نباشد، اشکالى ندارد.

سؤال 1044 ـ عکس گرفتن زن نزد عکّاس نامحرم، یا ظاهر کردن عکس توسّط نامحرم چه حکمى دارد؟

جواب: در صورتى که او را نمى شناسد، ظاهر کردن عکس اشکالى ندارد و عکس گرفتن در صورتى جایز است که با حجاب شرعى باشد.

سؤال 1045 ـ نقش بازى کردن دختران و زنان در فیلم هاى تلویزیونى و سینمایى در کنار مردان نامحرم به عنوان همسر صورى آنان چگونه است؟ آیا در هنگام اجراى نقش مجاز به خنده و گفتگوى صمیمانه با مردى که بطور صورى نقش همسر آنها را بازى مى کند، هستند؟

جواب: صحبتهاى معمولى و ایفاى این نقشها، اگر مفسده خاصّى بر آن مترتّب نشود و حجاب اسلامى رعایت شود، اشکالى ندارد.

سؤال 1046 ـ نظر مبارک خویش را در مورد ورزشهاى بانوان از قبیل دوچرخه سوارى، اسب سوارى، قایق رانى و دو میدانى در اماکن و معابر عمومى، که در معرض دید نامحرمان قرار دارد بیان فرمایید در ضمن بفرمایید. تماشاى این نوع برنامه ها در تلویزیون چه حکمى دارد؟

جواب: اگر در انظار عمومى نباشد اشکالى ندارد.

سؤال 1047 ـ آیا مى توان بیمارى که امکان طهارت عورتین توسّط خودش وجود ندارد، را تطهیر نمود؟

جواب: چنانچه مستلزم نگاه و لمس نباشد، یا این که به وسیله همسر انجام شود، اشکالى ندارد; در غیر این صورت تنها در موارد ضرورت مى توان انجام داد.

سؤال 1048 ـ نگاه کردن به عکس برهنه زنان اهل کتاب و مشرکین، بدون لذّت و شهوت و بدون آن که مقدّمه گناه شود، چه حکمى دارد؟

جواب: اگر منظور از برهنه این است که موهاى سر خود را نپوشانده باشند در فرض مسأله بالا که فسادى بر آن مترتّب نمى شود، اشکالى ندارد; امّا اگر منظور، برهنه مادرزاد و یا نیمه عریان است، جایز نیست.

سؤال 1049 ـ مکالمه تلفنى بین پسر و دختر و مراوده طرفین جهت دوستى چه حکمى دارد؟ اگر این گونه امور مقدّمه اى براى تحقیق پیرامون ازدواج با وى باشد، آیا جایز است؟

جواب: جایز نیست; مگر به مقدارى که براى تحقیق در ازدواج ضرورت دارد.

احکام لمسنفقه
12
13
14
15
16
17
18
19
20
Lotus
Mitra
Nazanin
Titr
Tahoma