احکام پوشش

SiteTitle

صفحه کاربران ویژه - خروج
ورود کاربران ورود کاربران

LoginToSite

SecurityWord:

Username:

Password:

LoginComment LoginComment2 LoginComment3 .
SortBy
 
استفتائات جلد 2
احکام عقد موقّتاحکام لمس

سؤال 1016 ـ نظر حضرتعالى در مورد حدّ پوشش مردان چیست؟

جواب: سر و گردن و مقدارى از پا و مقدارى از دست و آرنج که متعارف و معمول است را مى توانند بیرون بگذارند و استفاده از لباس هاى آستین کوتاه معمولى نیز اشکال ندارد.

سؤال 1017 ـ آیا بلوز آستین کوتاه و شلوارک تا سر زانو براى مردان دوچرخه سوار در جادّه هاى بیرون از شهر مجاز مى باشد؟

جواب: اگر منشأ فساد خاصّى نباشد اشکال ندارد.

سؤال 1018 ـ در برخى از مراکز علمى مسائلى به وجود آمده که سبب ایجاد ذهنیّت ناخوشایند، و بدبینى به دین، و موجبات دورى جوانان از دین و مذهب را فراهم آورده است; مسائلى که هیچ گونه ممانعتى براى انجام آن، نه از سوى دین و نه از سوى مراجع عالیقدر تقلید، ذکر نشده است.

در دانشگاه «ع ـ ک» پوشیدن لباسهاى آستین کوتاه براى مردان ممنوع است، و این مسأله بحث و گفتگوهایى را در پى داشته است. از آن جایى که طرح تمام گفتگوهاى مطرح شده فى ما بین ما و مسئولین دانشگاه قدرى مشکل است، سعى کرده ایم خلاصه آن را در این استفتا بگنجانیم:

دانشگاه: پوشیدن لباسهاى آستین کوتاه ممنوع است.

دانشجویان: در کجاى دین پوشیدن لباسهاى آستین کوتاه براى مردان حرام شمرده شده است؟

دانشگاه: بعضى از مراجع تقلید حرام دانسته اند.

دانشجویان: کدام مرجع تقلید حرام شمرده است؟ شاید ما مقلّد ایشان نباشیم.

دانشگاه جوابى ندارد و فقط مى گوید: شما باید مقلّد همان کسى باشید که ما هستیم.

چندى بعد یکى از روحانیّون سرشناس به دانشگاه ما تشریف آوردند، موضوع را با ایشان در میان گذاشتیم، ایشان فرمودند: هیچ مرجع تقلیدى آن را حرام نشمرده است.

نظر حضرتعالى در این مورد چیست؟

جواب: پوشیدن لباسهاى آستین کوتاه براى مردان شرعاً حرام نیست; ولى مسئولین دانشگاه حق دارند مقرّراتى را طبق مصالحى که در نظر دارند براى محدوده دانشگاهها وضع کنند، مثلاً بگویند شرط ورود به دانشگاه استفاده از فلان نوع و رنگ لباس است. همان گونه که در محیط هاى نظامى و انتظامى لباسهاى خاصّى را شرط مى کنند، بنابراین خوب است دانشجویان عزیز با مسئولین دانشگاهها در این گونه مسائل بطور منطقى و بدون جرّ و بحث کنار بیایند تا مشکل شرعى براى هیچ یک از دو طرف پیدا نشود.

سؤال 1019 ـ پوشانیدن چهره براى زنان خوش سیما، که مى دانند در صورتى که صورتشان پوشیده نباشد باعث گناه و انحراف جوانان مى شوند، چه حکمى دارد؟

جواب: پوشانیدن صورت بر آنان واجب نیست; جوانان وظیفه دارند نگاه نکنند.

سؤال 1020 ـ اگر خانمى از روى احتیاط که مبادا نپوشانیدن وجه و کفّین فسادى را باعث شود آن را بپوشاند، آیا امر مستحبّى را انجام داده است؟

جواب: عمل به احتیاط کرده است.

سؤال 1021 ـ آیا حجاب از ضروریّات اسلام است؟ منکر آن و کسانى که به این دستور الهى، بویژه در جامعه اسلامى، بى اعتنایى مى کنند، چه حکمى دارند؟

جواب: حجاب از ضروریّات اسلام است و تمام فِرَق مسلمین آن را واجب مى شمرند و در قرآن مجید در آیات متعدّدى صریحاً آمده است; حتّى غیر مسلمانان مى دانند چنین حکمى در اسلام وجود دارد.

سؤال 1022 ـ حدود حجاب اسلامى براى بانوان چیست؟ براى این منظور، آیا پوشیدن لباس بلند و آزاد و شلوار و روسرى کفایت مى کند؟ اصولاً چه کیفیّتى در لباس و پوشش زن در برابر افراد نامحرم باید رعایت شود؟

جواب: براى حجاب اسلامى کافى است که تمام بدن را با لباس مناسب (بجز گردى صورت و دستها تا مچ) بپوشانند; ولى بى شک پوشیدن چادر به عنوان حجاب برتر خصوصاً در اماکن مذهبى مطلوبتر است.

سؤال 1023 ـ آیا پوشیدن جوراب ضخیم بدون شلوار، با این که حجم بدن مشخّص و در بعضى موارد مهیّج است، یا پوشیدن کفشهایى که در هنگام راه رفتن صداى مهیّج دارد، جایز است؟

جواب: در صورتى که منشأ مفسده اى باشد، اشکال دارد.

احکام عقد موقّتاحکام لمس
12
13
14
15
16
17
18
19
20
Lotus
Mitra
Nazanin
Titr
Tahoma