3ـ حدّ قذف

SiteTitle

صفحه کاربران ویژه - خروج
ورود کاربران ورود کاربران

LoginToSite

SecurityWord:

Username:

Password:

LoginComment LoginComment2 LoginComment3 .
SortBy
 
استفتائات جلد 2
2ـ حدّ لواط4ـ حدّ شرب خمر

سؤال 1421 ـ اگر کسى نسبت به مرده اى افترا ببندد، آیا حدّ قذف درباره او جارى مى شود؟

جواب: از این نظر فرقى میان حىّ و میّت نیست; هر دو حدّ قذف دارد.

سؤال 1422 ـ اگر کسى به انسان زنده اى افترا ببندد و مقذوف قبل از صدور، یا اجراى حکم بمیرد، آیا ورثه او حق دارند تقاضاى صدور حکم، یا تقاضاى اجراى مجازات نمایند؟

جواب: حقّ مطالبه حدّ قذف به ورثه منتقل مى شود.

سؤال 1423 ـ اگر دو نفر بر اثر شکایت متقابل محکومیّت شلاّق داشته باشند، آیا تهاتر قهرى صورت مى گیرد؟ مثلاً زید به عمرو فحش داده و عمرو نیز به زید، و دادگاه هر دو نفر را به 30 ضربه شلاّق محکوم کرده است، آیا در مرحله اجرا این دو مجازات با تهاتر قهرى کأن لم یکن محسوب و اجرا نمى شود؟ آیا در موارد فوق بین جرایم مشابه و جرایم غیر مشابه فرق است؟ آیا بین حدود (مانند حدّ قذف) و غیر حدود (مانند سرقت تعزیرى) فرق است؟ در صورتى که زید به 40 ضربه و عمرو به 30 ضربه محکوم شود، آیا نسبت به 30 ضربه تهاتر قهرى صورت مى گیرد؟ آیا تهاتر قهرى در دیات و سایر مجازاتها نیز جارى مى شود؟

جواب: تهاتر مربوط به اموال است و یک حکم عقلایى و شرعى است; ولى در باب حدود نیاز به دلیل دارد و اصل در این گونه موارد عدم سقوط از طرفین است و چون تنها در باب قذف دلیل بر سقوط داریم نه موارد دیگر، تنها در مورد حدّ «قذف» حکم سقوط از طرفین جارى مى شود; ولى هر دو تعزیر مى شوند; امّا در سایر حدود و تعزیرات از طریق تهاتر ساقط نمى شود، و در مورد دیات چون بازگشت به دین مالى مى کند تهاتر ثابت است.

سؤال 1424 ـ این جانب در حال تحقیق پیرامون جرم توهین به مقدّسات مذهبى در حقوق ایران به عنوان پایان نامه این دوره مى باشم و با توجّه به مادّه 513 قانون تعزیرات سال 1375 که مقرّر مى دارد: «هر کس به مقدّسات اسلام و یا هر یک از انبیاى عظام(علیهم السلام) یا ائمّه طاهرین(علیهم السلام) یا حضرت صدّیقه طاهره(علیها السلام) اهانت نماید، اگر مشمول حکم ساب النّبى باشد اعدام مى شود و در غیر این صورت به حبس از یک تا پنج سال محکوم خواهد شد» سؤال این است که آیا از جنبه فقهى توهین به مقدّسات اسلام (غیر از پیامبر اکرم(صلى الله علیه وآله) و انبیاى عظام یا ائمّه طاهرین(علیهم السلام) یا حضرت صدّیقه طاهره(علیها السلام)) مثلاً توهین به کعبه معظّمه یا مساجد و امثال آن مى تواند به سبّ النّبى(صلى الله علیه وآله)منجر شود و تحت این عنوان مشمول مجازات اعدام گردد، یا باید مجازات تعزیرى قسمت دوّم مادّه مزبور را مورد حکم قرار داد؟

جواب: توهین به سایر مقدّسات تعزیر دارد; ولى در خصوص آلوده کردن خانه کعبه به نجاست روایات متعدّدى داریم که حکم آن قتل است.

سؤال 1425 ـ آیا انسان مى تواند خود را به صفاتى که به خودى خود خوب نیستند، مثل شقىّ، کثیرالذّنوب و مانند آن معرّفى کند؟

جواب: جایز نیست.

سؤال 1426 ـ آیا لقب بد گذاشتن بر کسى جایز است؟

جواب: گذاشتن القاب زشت جایز نیست.

2ـ حدّ لواط4ـ حدّ شرب خمر
12
13
14
15
16
17
18
19
20
Lotus
Mitra
Nazanin
Titr
Tahoma