مشکل دیگر عبادات استیجاریّه !

SiteTitle

صفحه کاربران ویژه - خروج
ورود کاربران ورود کاربران

LoginToSite

SecurityWord:

Username:

Password:

LoginComment LoginComment2 LoginComment3 .
SortBy
 
حیله های شرعی و چاره جویی های صحیح
شرح بیشتر داعى بر داعىدو راه دیگر براى حلّ مشکل قصد قربت

   هنگامى که به روایات اسلامى مى نگریم، و این میراث بزرگ و کم نظیر فرهنگى معصومین (علیهم السلام) را بررسى مى کنیم، با کمال تعجّب اثرى از عبادات استیجاریّه، به غیر از حجّ(1)، در روایات نمى یابیم !

   راستى چرا عبادات استیجاریه در روایات مطرح نشده است ؟

   آیا استیجار براى عبادت در آن زمان مرسوم نبوده است ؟

   آیا هیچ یک از مسلمانانى که از دنیا مى رفتند نماز و روزه قضا نداشتند ؟ یا روایاتى در این موضوع بوده، ولى به ما نرسیده است ؟

   همه اینها عجیب و شگفت انگیز است، و این امر سبب مى شود که لا اقل احتیاط کنیم و در مورد نماز و روزه استیجارى، براى این که کاملاً بى اشکال باشد، آن را از صورت اجاره خارج کنیم. به این معنى که مستأجر تبرّعاً و مجّانى عبادتهاى مورد نظر را انجام دهد، و از سوى دیگر صاحبان عبادتهاى استیجارى نیز تبرّعاً و از روى میل و رضایت وجهى به آنها بپردازند.

   ولى در حجّ استیجارى ـ که روایات خاص دارد ـ هیچ مانعى ندارد. ممکن است تفاوت حج با سایر عبادات استیجارى از این نظر باشد که حج عبادت پر خرج و پر زحمتى است، بدین جهت استیجار در آن بى مانع است، و در واقع هزینه ها براى مقدّمات آن است; ولى نماز و روزه و مانند آن که خرج و مؤونه خاصّى ندارد، روایتى درباره آن وارد نشده، و استیجار در آن مطرح نبوده است. والله العالم.


1 . براى آگاهى از روایات حجّ استیجارى به وسائل الشیعه، جلد 8، ابواب النیابة فی الحج، مراجعه کنید.

 

شرح بیشتر داعى بر داعىدو راه دیگر براى حلّ مشکل قصد قربت
12
13
14
15
16
17
18
19
20
Lotus
Mitra
Nazanin
Titr
Tahoma