5ـ مرحوم فاضل اصفهانى

SiteTitle

صفحه کاربران ویژه - خروج
ورود کاربران ورود کاربران

LoginToSite

SecurityWord:

Username:

Password:

LoginComment LoginComment2 LoginComment3 .
SortBy
 
تعزیر و گستره آن
4ـ فقیه نامدار و بزرگ، مرحوم محقّق حلّى6ـ فقیه ماهر و برجسته، صاحب جواهر

5ـ مرحوم فاضل اصفهانى(1); از دیگر فقهاى نامدار شیعه، در شرح کلام علاّمه حلّى(2) مى گوید:

«ثم وجوب التعزیر فى کل محرم من فعل او ترک ان لم ینته بالنهى و التوبیخ و نحوهما فهو ظاهر لوجوب انکار المنکر. و امّا ان انتهى بما دون الضرب فلا دلیل علیه الاّ فى مواضع مخصوصة ورد النص فیها بالتأدیب او التعزیر و یمکن تعمیم التعزیر فى کلامه و کلام غیره لما دون الضرب من مراتب الانکار(3);

تعزیر در ترک هر واجب و انجام هر حرامى واجب است، البتّه مشروط بر این که با توبیخ و سرزنش و نهى و مانند آن از تکرار آن چشم پوشى نکند (وگرنه باید به همین امور قناعت کرد.) و دلیل بر وجوب تعزیر، ادلّه نهى از منکر است. و امّا اگر بدون شلاّق و تنبیه بدنى از تکرار گناه صرفنظر کند، دلیلى بر ضرب جز در موارد خاصّى که در روایت آمده نداریم.»

 


 
1. محمد بن الحسن بن محمد الاصفهانى مشهور به «فاضل اصفهانى» و «فاضل هندى» در سال 1062 هـ.ق در شهر اصفهان به دنیا آمد، و در سال 1137 هـ.ق در همان شهر از دنیا رفت، و در مقبره تخت فولاد دفن شد. وى از اعجوبه هاى روزگار بود، به گونه اى که در سن دوازده سالگى شروع به نوشتن کتاب کرده، و در سن سیزده سالگى فارغ التحصیل شده است.
2. شیخ حسن بن یوسف بن مُطهَّر الحلّى، مشهور به علاّمه حلّى، از فقهاى نامدار شیعه در قرن هفتم محسوب مى شود. وى در ماه مبارک رمضان سال 648 هـ.ق در شهر حلّه لبنان به دنیا آمد، و در سن هفتاد و هشت سالگى، یعنى در سال 726 هـ.ق به ملاقات پروردگارش شتافت. وى خدمات شایانى به مکتب اهل البیت کرد. از جمله شاگران فراوانى تربیت نمود، به گونه اى که 500 نفر مجتهد در درس وى شرکت مى کردند.
3. کشف اللثام، جلد 2، صفحه 415.

 

4ـ فقیه نامدار و بزرگ، مرحوم محقّق حلّى6ـ فقیه ماهر و برجسته، صاحب جواهر
12
13
14
15
16
17
18
19
20
Lotus
Mitra
Nazanin
Titr
Tahoma