توزیع ثروت

SiteTitle

صفحه کاربران ویژه - خروج
ورود کاربران ورود کاربران

LoginToSite

SecurityWord:

Username:

Password:

LoginComment LoginComment2 LoginComment3 .
SortBy
 
از تو سوال می کنند
متأسّفانه توزیع ناعادلانه ثروت بلاى بزرگ و درد بى درمان دنیاى امروز است. آمار و ارقام حکایت از آن دارد که 80% ثروت دنیا در اختیار 20% مردم دنیا، و تنها 20% ثروت دنیا در اختیار 80% مردم دنیاست، و این فاصله روز به روز زیادتر مى شود. یعنى گردن کلفتهاى دنیا، روز به روز گردن کلفت تر، و ضعیفان عالم روز به روز ضعیف تر مى شوند، و اختلافات و درگیرى ها و مشکلات و بدبختى هاى دنیاى امروز نتیجه همین معضل است. دنیاى امروز متأسّفانه هیچ برنامه اى براى حلّ این معضل، و دستیابى به توزیع عادلانه ثروت ندارد و نمى تواند داشته باشد، چون تفکّر مادّى اجازه توزیع عادلانه ثروت را نمى دهد.

سؤال: آیا اسلام برنامه اى براى حلّ این معضل دارد؟

جواب: آرى، اسلام براى حلّ این مشکل و تمام مشکلات و مسائل مورد نیاز انسان تا قیام قیامت برنامه دارد. و بى خبرند کسانى که خیال مى کنند برنامه هاى اسلام اختصاص به عبادات و اطاعات دارد. و به تعبیر دیگر، تنها به فکر رابطه خلق و خالق است، و چیزى در مورد رابطه خلق با خلق ندارد.

 

پیامبر گرامى اسلام(صلى الله علیه وآله) در آخرین حجّش، که به حجّة الوداع معروف شد، و بسیار از گفتنى ها را در آن بیان کرد، فرمود:

«یا اَیُّهَا النّاسُ وَللّهِ ما مِنْ شَىْء یُقَرِّبُکُمْ مِن الْجَنّةِ وَیُباعِدُکُمْ عَنِ النّارِ اِلاّ وَقَدْ اَمَرْتُکُمْ بِه، وَما مِنْ شَىْء یُقَرِّبُکُمْ مِنَ النّارِ وَ یُباعِدُکُمْ مِنَ الْجَنَّةِ اِلاّ وَقَدْ نَهَیْتُکُمْ عَنْهُ; اى مردم آگاه باشید! تمام چیزهایى که شما را به بهشت نزدیک و از جهنّم دور مى کند براى شما بیان کردم».(1)

آرى آنچه نیاز بوده، بیان شده است. همه چیز در اسلام هست، ما هستیم که اسلام را درست نفهمیده ایم. معارف بلندى داریم که قدر آن را نمى دانیم، و بعد از سالیان و گاه صدها سال تازه به آن پى مى بریم. اخیراً با مسؤولین دادگسترى پیرامون مسائلى گفتگو داشتیم که از جمله آنها شوراهاى حلّ اختلاف بود. این شوراها چندین سالى است فعالیّت خویش را آغاز کرده، و ثمرات خوبى نیز داشته است، تا آنجا که 50% پرونده هاى دادگسترى پس از شروع به کار این شوراها کاسته شده، و اختلافات مردم که گاه ماهها و سالها براى حل آن باید انتظار مى کشیدند توسّط این شوراها در ظرف مدّت بسیار کوتاهى حل و فصل مى شود. این شورى که تازه به فکر آن افتاده ایم، یک دستور دینى است که قرآن مجید تحت عنوان حکمیّت(2) 1400 سال قبل به آن اشاره کرده است. آرى ما همه چیز داریم و از آن غافلیم.
1. بحارالانوار، ج 70، ص 96، ح 3.
2. سوره نساء، آیه 35.
12
13
14
15
16
17
18
19
20
Lotus
Mitra
Nazanin
Titr
Tahoma