فلسفه تحریم گوشتهاى حرام

SiteTitle

صفحه کاربران ویژه - خروج
ورود کاربران ورود کاربران

LoginToSite

SecurityWord:

Username:

Password:

LoginComment LoginComment2 LoginComment3 .
SortBy
 
از تو سوال می کنند
اگر گوشت درندگان تحریم گردیده، به خاطر آن است که انسان مسلمان با خوردن چنان گوشتى خوى درندگى پیدا نکند. اگر گوشت خنزیر (خوک) تحریم گشته، بدان جهت است که این حیوان معروف به بى بند و بارى جنسى است، و اسلام نمى خواهد از طریق هورمونهاى گوشت او، این صفت زشت به انسان منتقل گشته، و جامعه اسلامى به جامعه بى بند و بارى تبدیل شود. اگر اسلام گوشت حیوان جلاّل (نجاستخوار) را حرام اعلان کرده، علّت آن این است که گوشت این حیوان آلوده و خبیث است، و اسلام نمى خواهد با خوردن آن بدن شخص مسلمان آلوده و خبیث شود، لذا دستور به تطهیر آن مى دهد تا پس از تطهیر و دورى از نجاست در مدّت خاصّى، خباثت و آلودگى موجود در آن دفع گردد، سپس قابل خوردن شود. اگر اسلام شرب خمر را در طىّ چهار آیه حرام کرده به خاطر آن است که بوى آن بد، مزه آن ناخوشایند، و آثار آن نامیمون، و ضررهاى فراوانى به دنبال دارد، تا آنجا که در روایات به «امّ الخبائث»;(1) «مفتاح کلّ شرّ»;(2) «رأس کلّ اثم»;(3) و مانند آن(4) تعبیر شده، و تمام پیامبران آن را تحریم کرده اند.(5)

با توجّه به آنچه گفته شد، آیا مواد مخدّر بلکه مطلق دخانیات جزء طیّبات است یا خبائث؟ بى شک این موادّ خانمانسوز جزء طیّبات نیست، بلکه جزء خبائث است. هنگامى که یک سیگارى براى پرسیدن مسأله اى شرعى مراجعه مى کند بوى بد دهانش که ثمره کشیدن سیگار است، براى ما قابل تحمّل نیست! حال خانواده اش چگونه تحمّل مى کنند؟ خدا مى داند، آیا این جزء خبائث نیست؟

اخیراً یکى از اطبّا مى گفت: 75% سیگاریها بالاخره به سرطان ریه، و 40% آنها به سرطان پروستات مبتلا مى شوند. آیا استفاده از چیزى که ثمره آن، این بیماریهاى خطرناک و مانند آن است، جزء طیّبات است یا خبائث؟(6)
1. وسائل الشیعه، ج 17، ص 253، ح 11.
2. همان مدرک، ص 254، ح 8.
3. همان مدرک، ص 253، ح 7.
4. همان مدرک، ص 251، ح 3.
5. همان مدرک، ص 240، ح 12.
6. شرح بیشتر را در کتاب ما «سیگار پدیده مرگبار عصر ما» مطالعه فرمایید.
12
13
14
15
16
17
18
19
20
Lotus
Mitra
Nazanin
Titr
Tahoma