1ـ همراه با منّت نباشد

SiteTitle

صفحه کاربران ویژه - خروج
ورود کاربران ورود کاربران

LoginToSite

SecurityWord:

Username:

Password:

LoginComment LoginComment2 LoginComment3 .
SortBy
 
از تو سوال می کنند
خداوند متعال در آیه شریفه 264 سوره بقره مى فرماید:

«(یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا لاَ تُبْطِلُوا صَدَقَاتِکُمْ بِالْمَنِّ وَالاَْذَى); اى کسانى که ایمان آورده اید! صدقات خود را با منّت و آزار باطل نسازید».

اوّلین شرط انفاق این است که بى منّت باشد. «منّت» از مادّه «مَن» به معناى وزن است، یعنى همان گونه که سنگ کیلو و مَنْ (هر مَنْ سه کیلو است) باعث سنگینى مى شود، منّت هم براى فقیر سنگین و گران تمام مى شود. متأسّفانه گاه فردى به دیگرى کمک مى کند، ولى تا آخر عمر دست از او برنمى دارد; مثلاً به او مى گوید: «اگر من نبودم تو خانه و مسکن نداشتى»، «اگر کمک هاى من نبود تو بیچاره شده، و به خاک سیاه مى نشستى!».

طبق آن چه در قرآن مجید آمده منّت انفاق را باطل مى کند. بنابراین، ممکن است کسى کوهى از طلا انفاق کند و با یک جمله منّت آمیز آن را باطل نماید!

سؤال: اگر منّت امر ناشایستى است، چرا خداوند در بعضى از آیات بر بندگانش منّت نهاده است. مثلاً در آیه شریفه 164 سوره آل عمران مى فرماید:

«(لَقَدْ مَنَّ اللهُ عَلَى الْمُؤْمِنِینَ إِذْ بَعَثَ فِیهِمْ رَسُولا مِّنْ أَنْفُسِهِمْ); خداوند بر مؤمنان منّت نهاد ]= نعمت بزرگى بخشید [ هنگامى که در میان آنها، پیامبرى از خودشان برانگیخت».

جواب: منّت خداوند به زبان نیست بلکه عطا و بخشش است; این که گفته مى شود خداوند منّت مى گذارد یعنى مى بخشد، و این امر ناشایستى نیست. امّا منّت انسانها این است که خدمت خویش را بارها با زبان تکرار کرده، و به رخ طرف مقابل کشیده، و موجب آزار و اذیّت وى مى شود، و این کار زشتى است. خلاصه این که شرط اوّل انفاق آن است که همراه منّت نباشد.
null
12
13
14
15
16
17
18
19
20
Lotus
Mitra
Nazanin
Titr
Tahoma