ما و نظم

SiteTitle

صفحه کاربران ویژه - خروج
ورود کاربران ورود کاربران

LoginToSite

SecurityWord:

Username:

Password:

LoginComment LoginComment2 LoginComment3 .
SortBy
 
از تو سوال می کنند
خواهران عزیز، برادران گرامى، خوانندگان محترم! ما جزئى از این عالم پهناور و بزرگ هستیم، که نظم در سراسر آن به چشم مى خورد. آیا مى توانیم بر خلاف نظام حاکم بر جهان هستى، بى نظم بوده و بدون رعایت نظم زندگى کنیم؟ اگر نظم را حاکم بر زندگى خود نکنیم، آیا وصله ناهمرنگى نخواهیم شد؟ و در نتیجه محکوم به فنا نخواهیم شد؟

یکى از موارد بى نظمى حاکم بر زندگى بعضى از افراد، بى نظمى در ساعات خواب و بیدارى است. خداوند متعال طبق آنچه در قرآن مجید آمده روزها را براى فعالیّت و تلاش، و شبها را جهت استراحت و آسایش قرار داده است.(1) امّا متأسّفانه برخى از مردم بر خلاف این قانون تا پاسى از شب، و گاه تا نزدیک اذان صبح بیدار مى مانند، و از آن طرف تا نزدیکى هاى ظهر مى خوابند! و این بى نظمى در فعالیّت و استراحت، منشأ مشکلات و بیمارى هاى متعدّد مى شود.

چرا در برخى از ادارات حکومت اسلامى نظم حاکم نیست، و با گذشت یکى دو ساعت از وقت شروع کار، هنوز نه کارمندها آمده اند و نه رییس اداره بر کرسى ریاست نشسته است؟ طبق آمارى که اداره راهنمایى و رانندگى مى دهد، کشور ما از جمله کشورهایى است که بیشترین تلفات حوادث رانندگى را دارد. متأسّفانه آمار تلفات جادّه اى ما در سال 000/27 نفر است، در حالى که آمریکا در جنگ چهار ساله اش در عراق تنها 4000 کشته داده است! آرى ما به خاطر بى نظمى حاکم در استفاده از وسایل نقلیه و مراعات نکردن قوانین و مقررات راهنمایى و رانندگى، سالیانه بیش از چهار برابر یک جنگ تلفات مى دهیم!

بى نظمى حاکم بر تردّد و رفت و آمد موتورسیکلت ها، و نادیده گرفتن قوانین و مقرّرات راهنمایى و رانندگى توسّط برخى موتورسواران، و استفاده نابجا و بى مورد بعضى از راکبین این وسیله نقلیّه، هم امنیّت رفت و آمد وسائط نقلیّه را سلب کرده، و هم تلفات جانى و مالى جبران ناپذیرى بر جاى گذاشته است، تا آنجا که بعضى از شعراى معاصر آن را همکار و بلکه رقیب عزرائیل شمرده است!(2)

از همه مهمتر بیمارى نظام اقتصادى دنیاى امروز است که 80% ثروت آن تنها در اختیار 20% مردم; و 20% باقیمانده در اختیار 80% مردم است! این تقسیم ناعادلانه و غیر منطقى ثروت و منابع مالى محصول بى نظمى اقتصادى است. و هنگامى که دولتها تصمیم مى گیرند اموال دولتى را به بخش خصوصى واگذار کنند، باز همان 20% خاص هستند که آن را تصاحب مى نمایند.

اینجاست که انسان با تمام وجود احساس مى کند که باید همه چیز به سوى نظم حرکت کند. نظمى که حتّى در عبادتهاى ما حاکم است، به گونه اى که اگر یک دقیقه قبل از ورود وقت نماز یا یک دقیقه پس از انقضاى وقت، نماز بخوانیم پذیرفته نخواهد شد. و البتّه تا زمانى که مردم از درون وجودشان این قانون الهى را باور نکنند، با مأمور و دادگاه و مجازات و زندان مشکل حل نمى شود.

باور کنیم که بدون نظم به هیچ جا نمى رسیم، و در سایه نظم به همه چیز دست مى یابیم.
1. سوره یونس، آیه 67.
2. توجّه به قصیده این شاعر خوش ذوق خالى از لطف نیست:
گفت عزرائیل با پروردگار *** اى ز تو بنیان هستى پایدار
کرده شیطان خلق اسبى خیره سر *** پر ز دود و پر ز آتش پر ز شر
قاتل فرزند انسان ها شده *** این جوان کش، دشمن جان ها شده
خرج او بسیار و دخلش هیچ هیچ *** جز زیان و مشکلات پیچ پیچ
مى کند جیب مسلمان را تهى *** تا به ژاپنى ببخشد فربهى
این موتور سیکلت رقیب من شده *** کار و بار او فقط کشتن شده
تا که بستانم من از یک پیر، جان *** گیرد این نامرد جان صد جوان
یا به من شغلى دگر کن واگذار *** یا به لطف خود بده این اختیار
تا بگیرم جان آن کو ساختش *** وان که هم بفروخت و هم تاختش
یا به دولت گو مترس از این و آن *** اسب شیطان را برانداز از میان
12
13
14
15
16
17
18
19
20
Lotus
Mitra
Nazanin
Titr
Tahoma